Stop agresivitě – kurz sebeovládání!

Agresivita v chování se děje jako obranná reakce. U můžu se tato obranná reakce projevuje častěji než u žen. Patříte mezi agresivní muže? Pokud ano, dnešní článek je určen právě vám. Kurz sebeovládání si můžete přečíst již dnes.
Snímek zachycující muže s přelepenými ústy modrou páskou

Agresivita – co to je?

Agresivita by se dala také volně přeložit jako stupňovaná emoční reakce, která má za následek útočné chování. Nemusí se vždy jednat pouze o agresivitu tělesnou (například to, když někteří muži mlátí své partnerky apod. - i když to zrovna není ten nejlepší příklad, ale bohužel také se to děje), může se jednat také o agresivitu psychickou.

Stupně agresivního chování

Agresivita má několik stupňů, keteré se s postupem času mohou, ale také nemusí rozvíjet. Nižší stupně agresivity lze úspěšně odstranit, postačí pouze snaha a pevná vůle. Vyšší stupně agresivity lze ztlumit speciálními léky, které vám může předepsat lékař.

Základní rysy agresivity

  • útočnost
  • tendence napadat jiné
  • tendence dominovat jim

Strava versus agresivita

Agresivita může souviset s mnoho příčinami, jednou z nich může být například nedostatek hořčíku či lithia v organismu. Je vhodné dodat tělu s pomocí vhodné stravy navazující látky, například vitamin E, B a vápník.

Pozor na testosteron!

Testosteron považován za jakýsi elixír mládí, který také podporuje fyzickou kondici. Muži to s jeho užíváním mnohdy přehánějí. S nadměrným užíváním testosteronu mají zkušenosti také sportovci. Hormon umožňuje dosahovat lepších výkonů a regenerace po tréninku probíhá ohromně rychle. S používáním testosteronu se zvyšuje také agresivita.

Neduste v sobě své emoce, může to vyvolat agresivní chování!

Pokud v sobě dusíte veškeré emoce a nedáváte jim volný průchod, je to špatně. Časem můžete v důsledku jejich nahromadění vybouchnout jen pod malou záminkou. Proto o problémech mluvte a nic si nenechávejte jen pro sebe. Pokud nebudete pravidelně dávat průchod svým emocím, může to vést k agresivnímu chování.

Pravidelně relaxujte

Relaxace je stále populárnějším prostředkem pro harmonizaci naší duše a rovněž pro zlepšování mentální výkonnosti. Stala se oblíbeným nástrojem pro zvládání stresu a také agresivity. Můžete vyzkoušet například meditovat.

Meditování – jak na to?

Ať se rozhodnete pro meditaci samostatnou nebo skupinovou, přístup je podobný. Vyberte si klidnou místnost, kde vás nebude nic vyrušovat. Můžete si lehnout a zavřít oči nebo vzpřímeně sedět s rukama v klíně.

 

Pokud však ležíte se zavřenýma očima, myšlenky se vám nejspíš rozběhnou nebo usnete. Myslete na neutrální nebo nevzrušivě příjemnou věc. Nadechujte se nosem až do úplného naplnění plic a pak pomalu vydechujte.

Další zajímavé články pro ženy i muže z rubriky jak na to...

Jak se zbavit pivního „svalu“?

Štve vás váš soused?!

Škola flirtu – 1.díl

Posilovna u vás doma? Žádný problém!

Sežeňte si alibi na cokoli!

Jak bez problému zvládnout stres?

Jak zbohatnout snadno a rychle?

Jak si přivydělat při studiu?

Originální výmluvy – jak na to?

Jak se nenechat vyprovokovat...

Domácí barový pult – jak na to

Jak se stát romantikem?

Jak být dobrým managerem?

Muži versus ženy - jak udělat dojem?

Jak nakupovat přes internet?

Jaro - nejvyšší čas k vylepšení postavy do léta

Už jste zkusili bondage?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Geniální huliči
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies