Štve vás váš soused?!

Sousedské vztahy jsou někdy pěkně tvrdým oříškem. Nikde a nikdy není dáno, že si zrovna z vaším novým či stávajícím sousedem musíte padnout do noty...Co tedy dělat, aby jste si se sousedem lezli co nejméně na nervy?
Obézní člověk bez trička stojící na zastávce veřejné hromadné dopravy

Lidé, sousedé, vztahy – nenechte se vyprovovokovat

Neustálé návštěvy, které dělají strašlivý rámus od rána do večera, sekání trávy, řezání dřeva či domácí práce (například úprava bytu s pomocí vrtačky v něděli v 6 ráno) zrovna ve chvíli, kdy chcete odpočívat a nebo ještě spát....připomíná vám to vašeho souseda? Rádi byste tomu udělali razantní konec? Pokud ano, tento článek je určen zrovna pro vás.

„Jak ty na mě, tak já na tebe...“ „

Jak ty na mě, tak já na tebe...“ Určitě jste si tuto větu již několikrát řekli, a určitě nejen v řešení sousedských vztahů. Zamyslete se však nad následky...Má to vubec smysl dělat vašemu sousedovi stejné naschvály, jak on vám? Chcete být stejně soběčtí, jak je on? Pokud ne, je lepší, abyste za ním zašel, jasně a narovinu mu řekl co vám vadí, a slušně jej požádal, aby tyto činnosti v nevhodnou dobu omezil...

Rady, jak se nenechat vyprovokovat vaším sousedem...

Pokud v sobě dusíte veškeré emoce a nedáváte jim volný průchod, je to špatně. Časem můžete v důsledku jejich nahromadění vybouchnout jen pod malou záminkou. Prvním krokem je změna myšlení, v klidu a s jasnou hlavou. Hlavně nad věcmi, které vás mohou dovést do zátěžových situací. Důležité je změnit negativní přístup k těmto nežádoucím podnětům.

Co dělat, pokud už to doopravdy váš soused přehání?

Pokud nepomohla ani ústní dohoda a upozornění, že by se váš soused mohl „zklidnit“, můžete se obrátit buď na policii a nebo na úřad ve vašem městě. Zákon o sousedských vztazích přesně definuje to, co je povoleno, a také to, co je zakázáno.

Zákony – nenechte se obtěžovat či omezovat od svého souseda

Vlastník věci se musí zdržet všeho, čím by nad míru přiměřenou poměrům obtěžoval jiného nebo čím by vážně ohrožoval výkon jeho práv. Proto zejména nesmí ohrozit sousedovu stavbu nebo pozemek úpravami pozemku nebo úpravami stavby na něm zřízené bez toho, že by učinil dostatečné opatření na upevnění stavby nebo pozemku, nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy hlukem, prachem, popílkem, kouřem, plyny, parami, pachy, pevnými a tekutými odpady, světlem, stíněním a vibracemi, nesmí nechat chovaná zvířata vnikat na sousedící pozemek...

Noční klid, by měl být klidem...

Časové rozmezí nočního klidu je definováno v zákoně č. 258/2000 Sb., zákon o ochraně veřejného zdraví, kde se noční dobou rozumí doba od 22.00 hodin do 6.00 hodin. V té době byste měli mít plné právo na odpočiněk, pokud vám jej váš soused neumožní,zákon je na vaší straně.

Další zajímavé články z rubriky jak na to...

Jak se stát romantikem?

Jak být dobrým managerem?

Muži versus ženy - jak udělat dojem?

Jak nakupovat přes internet?

Jaro - nejvyšší čas k vylepšení postavy do léta

Už jste zkusili bondage?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Tony Hawk – machr na skejtu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies