Jak si prosadit svůj názor

Každý v životě touží něčeho dosáhnout, něčím být. Bez přesvědčování lidí se ovšem daleko nedostanete. Nejen v práci, ale i ve vztazích je důležité umět si prosadit svůj vlastní názor.
Propagační leták zobrazující pracující lid

Vystupte z davu a otevře se vám svět

Umět si prosadit svůj názor není pro mnoho lidí vůbec jednoduchá věc. Přitom, kdo si v dnešní době názor prosadit neumí, nemůže být úspěšný. Úplným základem je nebát se svou myšlenku vůbec vyslovit. Za to vám hlavu nikdo neutrhne a navíc dáte najevo, že nechcete zůstat někde v postraní. Mnoho lidí dostane panickou hrůzu z toho, že by měli promluvit před lidmi, pokud to však neuděláte nikdo nebude vědět, co si myslíte.

Rady jak argumentovat

Další důležitou věcí je argumentace. K tomu, abyste někoho o určité věci přesvědčili a prosadili si tak svůj názor, se musíte co nejlépe seznámit s tématikou. Poté postupně odkrývejte karty a přesvědčujte konkurenty, proč to chcete zrovna tak. Pokuste se argumentovat tak, aby vám pořád zbývalo eso v rukávu, přičemž vaši protivníci své argumenty vyčerpají. Svůj nejsilnější argument si schovejte až na úplný konec rozhovoru.

Lidé stále zdokonalují umění někoho přesvědčit

Umění přesvědčit posunuje toho, kdo jej ovládá o kus dál před ostatní lidi. Slouží k tomu mimo jiné i velmi jednoduchý, zato velmi účinný „fígl“. Pokud chcete, aby vám někdo v danou chvíli s čímkoliv vyhověl, nechoďte na něj s požadavkem přímo. Nenápadně mu dávejte obyčejné otázky typu: „Koupil jsi to mléko?“ nebo „Ta kopírka už funguje?“ Buďte ale opatrní, aby jeho první odpověd nebyla negativní, člověk se tím více zasekne a tím spíš neposlechne. Když vám odpoví kladně, na kladnou notu se i naladí a tím snáze poleví.

Rodiče a děti

Speciální kapitolu o tom, jak si prosadit svůj názor tvoří vztah rodič – dítě. Tady platí, že by rodič měl mít vždy navrch a to i přes to, že děti neustále zkouší, kam až mohou zajít. Vyplatí se již od ranného věku stanovovat jasná pravidla, podle kterých se bude nejen dítě, ale i rodič řídit.

Další zajímavé články z rubriky Jak na to

Jak poznáte, že má o vás žena zájem? Sledujte její gesta!

První setkání u vás v bytě

Jak se stát domácím kutilem?

Sežeňte si alibi na cokoli!

Jak bez problému zvládnout stres?

Jak se nenechat vyprovokovat...

Jak být dobrým managerem?

Muži versus ženy - jak udělat dojem?

Už jste zkusili bondage?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies