Nová Škoda superb

A je to tady!!! Škoda auto nám brzy představí svou novinku – novou Škodu superb, která bude v něčem stejná jako její předchůdkyně, ale také v mnohém jíná. Posaďte se, představení začíná.
Osobní automobil značky Škoda Superb a jeho boční profil

Auta – design nové Škody superb

Nová Škoda superb působí velmi mohutným dojmem. Vůz se po designerské stránce velmi povedl a může se chlubit i celkem slušnou kvalitou. Na zadních sedadlech, stejně jako u první generace tohoto vozu, je dostatek místa na kolena. Nad hlavou si cestující užijí více místa než u předešlého modelu hlavně díky novému tvaru střechy.

Novinka u Škody superb - otevírání pátých dveří zavazadelníku

Převratnou novinkou je bezpochyby také otevírání pátých dveří zavazadelníku. Ty se otevřou buď jen z časti jako samostatné víko, nebo se k tomu přidá ještě zadní okno - pak máte místa pro nakládání a vykládání zavazadel opravdu požehnaně.

Jízdní vlastnosti a dynamika Škody superb

Pod přední kapotou bude mít Škoda Superb několik novinek, které se v dřívější verzi neoběvily. Jedná se hlavně o nejmenší čtrnáctistovku, která však i přes svůj malý objem bude mít výkon 92 kW. Toho je dosaženo díky přeplňování turbodmychadlem.

 

Také přeplňovaná osmnáctistovka (118 kW) byla pouze pod kapotou Škody Octavia. A ani poslední zážehový agregát dnes v Superbu nenajdete. Je jím velký vidlicový šestiválec o objemu 3,6 l a výkonu 191 kW.

 

Dva základní turbodieselové agregáty – 1.9 TDI PD (77 kW) a 2.0 TDI PD (103 kW) doplnil ještě třetí a to nový dvoulitr s common railem a 125 kW. Poslední jmenovaný a dva silnější zážehové motory pak budou mít i pohon na všechna kola přes elektrohydraulickou spojku Haldex. K dispozici bude v nabídce i dvouspojková převodovka DSG.

Nová Škoda superb – zajímá vás cena tohoto auta?

U nové generace superbů výrobce dosud veřejně potvrdil jen základní cenu modelu s motorem 1,4 TSI o výkonu 125 koní/92kW za 619 900 korun, a to při příležitosti světové premiéry na ženevském autosalonu.

Auto a moto novinky - přečtěte si také

Iconic GTR Roadster – dokonalé auto?

Chooper – motorka snů

Fisker karma – elektromobil absolutně bez zvuku?

Nejoblíbenější auta v České republice - 1.díl

Volvo XC60 – bezpečnost především

Caterham RS – luxusní auto pro pěkné počasí

Zajímavý Hummer O2

Rinspeed sQuba - auto nebo ponorka?

Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster

Ferrari F430 Spider BIO Fuel

Chevrolet Corvette ZR1 - nový, lepší, výkonější

Lepší a prostornější Audi A3 Sportback

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Strážci Galaxie aneb Marvelovská sci-fi komedie
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies