Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster

Již tento rok se mohou fanoušci nablýskaných sporťáků těšit na nový model Lexusu LF-A Roadster, který je chutným předkrmem před hlavním chodem - plánovaným sériovým Lexusem LF-A s prestižním desetiválcem.
Osobní automobil značky Lexus a jeho boční pohled

Stylový design nového Lexusu LF-A Roadster

Nový Lexus LF-A Roadster prošel oproti Lexusu LF-A kupé poměrně velkými úpravami. Změny se dotkly především karoserie. V přední části se změnil především spoiler, který je nyní více uhlazenější a méně dramatický. Příď vozu pak plynule přechází k čelnímu sklu. U Lexusu v nové verzi chybí střecha a také za sedadly ochranné oblouky. Ty nahrazují zakapotované malé tuhé vystřelovací rámy. V prostřední části vozu zůstala koncepce zachována.

 

Na odtrhové hraně vozu si pak můžeme všimnout technicky velmi zajímavého výsuvného křídla. Když se toto křídlo vysune ven, zpod kapoty vyjede navíc další kus plastu, který zakryje díru a usměrní správně proud vzduchu i na kapotě.

Jízdní vlastnosti a dynamika

Stejně jako Lexus LF-A kupé je i nový Lexus LF-A Roadster poháněn vidlicovým desetiválcem 5,0 l o výkonu přibližně 370 kW (což je přes 500 koní). Samotný motor je v Roadstru uložený vpředu, ale až za nápravou, zatímco převodovku nalezneme u zadní nápravy. Agregát je spojen s převodovkou, které chybí klasická řadicí páka. Převody se mění pouze pádly pod volantem. Vzadu našly své místo také mohutné chladiče.

 

Tento vůz s délkou 4460 mm a rozvorem 2606 mm je opět o kousek blíž k sériovému provedení Lexusu. To se plánuje pravděpodobně na příští rok, kdy by měla být představena verze kupé a o rok později pak otevřený model.

Kdy si můžeme koupit nový Lexus LF-A Roadster ?

První vozy Lexus LF-A Roadster by se měly začít prodávat na konci roku 2008, jestli se však tyto vozy budou prodávat i v Evropě nám výrobci Lexusu prozatím neprozdradili.

Rubrika Automoto Vám nabízí:

Lepší a prostornější Audi A3 Sportback

Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz

Maybach Exelero - je libo 700 koní pod kapotou?

Audi R8, další člen početné rodiny

Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda

BMW M6 Convertible

Mitshubishi Lancer Evo IX

Maseti MC12

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Lily Allen – rebelka, která si sáhla na dno
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies