Luxusní Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series

Jde o našlapaný sporťák využitelný i pro běžné každodenní ježdění. Pokud se do tohoto krasavce zamilujete na první pohled, pospíchejte s jeho koupí. Vyrobeno je totiž pouze 350 kusů.

Osobní automobil Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series a jeho boční profil

Auto-moto novinka z dílny AMG

Sportovní divize Mercedesu, společnost AMG přišla se svým doposud největším skvostem. Mercedes-Benz SL65 AMG s příponou Black series, má umožnit svému majiteli volnost při každodenním využití. Přitom vzhledem i výkonnostními parametry vzbuzuje hrůzu u ryze sportovních modelů jiných výrobců.

Je prostě dokonalý v každém ohledu a na první dojem vás ihned upoutá. Black series s úpravou od AMG navíc není pro každého, je totiž limitován počtem 350 kusů.

Rychlé kola - výkonný a rychlý supersporťák

Pod kapotou bude ukryt dvanáctiválec TwinTurbo o objemu 6 l. K většímu výkonu motoru bude dopomáhat dvojice turbodmychadel. Výkon se tak dostane na úctyhodných 492kW/670koní dostupných v 5400 ot./min. Obrovský je i maximální točivý moment s hodnotou 1000 Nm.

Nejvíce poutající bývá hodnota zrychlení z 0 na 100 km/hod. I tady Mercedes-Benz nenechal nic náhodě, SL65 AMG Black Series ji zvládne za 3,9 sekundy. Po takto raketovém startu se ručička na tachometru zastaví až na maximální hodnotě 320 km/hod.

Vzhled SL65 upoutá hned na první dojem

Vzhled vychází z modelové verze Mercedesu SL. Má ovšem podstatné změny, které z něj dělají ještě lákavější zboží. AMG šlo do zajímavého bodykytu plného karbonu.

Z karbonu je celá střecha, čímž se auto výrazně odlehčilo a posunulo těžištěm blíže k povrchu vozovky. Zadní difuzor je rovněž celý z karbonu. Změnami prošla i příď vozu. I zde najdeme na spodní hraně karbonové lízátko. Příď je jinak strohá, ale účelná.

Celkový svalnatý dojem automobilu umocňují boční široké nádechy blatníků kol a prahů. Vůz je samozřejmě obut do nízkoprofilových pneumatik s velkými koly.

Rubrika Auto-moto a její lákavá nabídka:

Audi R8, další člen početné rodiny

Lepší a prostornější Audi A3 Sportback

BMW M6 Convertible

Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster

Ferrari F430 Spider BIO Fuel

Rinspeed sQuba - auto nebo ponorka?

Mitshubishi Lancer Evo IX

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Vyhoď ten křáp a pořiď si pořádný notebook!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies