BMW M6 Convertible

BMW M3 Convertible zrychlí z 0 na 100 km za pouhých 4,6 sekund a omezovač em trojky váš adrenalin zastaví na hranici 255 km/h. Motory dodávané do tohoto vozu BMW 6 Convertible jsou na nejvyšší technické úrovni.
Osobní automobil značky BMW M6 Convertible při letní venkovní projížďce

BMW M6 Convertible a jeho design

Design vozu BMW M6 Convertible je velice vyvážený. Agresivní přední maska BMW M6 s bixenonovými světlomety pokračující přes elegantní linii boků přechází do velmi zajímavě designově laděné zádě. Skládací střecha má sendvičovou konstrukci, kde je hlavním materiálem PUR pěna, která pomáhá odhlučnit a odizolovat skládací střechu, která má díky tomu podobné vlastnosti jako pevná u verze Coupé.

Střecha na voze BMW 6 Convertible byla konstruována s ohledem na aerodynamiku, ale zároveň poskytuje dost prostoru pro cestující. Střecha se sklápí elektricky do dvaceti sekund, a to dokonce i za jízdy do rychlosti 30 km/hod. Sklopení či vyklopení může být ovládáno tlačítkem ve voze nebo otočením klíče v zámku.

Jak se tvůrci BMW M6 vypořádali s interiérem

Interiér vozu BMW M6 Convertible je vytvořen v tradici značky BMW s inovativními prvky. Pohodlná sedadla poskytující zároveň i perfektní boční vedení, nový tříramenný multifunkční volant. Sedadla jsou standardně elektricky polohovatelné a třístupňově vyhřívané, návrháři nezapomněli ani na výsuvnou oporu stehen a přifukovací boční vedení a zahrnují i bederní opěrku. Komfort podtrhuje standardní samočinná klimatizace s automatickým vnitřním okruhem, senzorem slunečního záření a zamlžení. Přístrojová deska vychází sice z modelu řady 5, ale byla také značně přepracována.

Jízdní vlastnosti a dynamika

BMW M3 Convertible zrychlí z 0 na 100 km za pouhých 4,6 sekund a omezovač em trojky váš adrenalin zastaví na hranici 255 km/h.. Výkon motoru je na kola vozu BMW 6 Convertible přenášen pomocí jedné ze tří šestistupňových převodovek. A to buď manuální nebo automatická Steptronic zvyšující hmotnost vozu o pouhých 5 kilogramů (dokonce lehce snižuje průměrnou spotřebu proti použité manuální), a do třetice sekvenční převodovka SMG převzatá z F1, která při aktivovaném systému Dynamic Drive Kontrol dokáže přeřadit za pouhých 150 milsekund. Motory dodávané do tohoto vozu BMW 6 Convertible jsou na nejvyšší technické úrovni.

 

BMW M6

Motor

zážehový vidlicový desetiválec

Počet válců /ventilů

10/4

Objem motoru

4999 ccm

Nejvyšší výkon

373 kW/7 750 ot

Objem nádrže

70 litrů

Maximální rychlost

255 km/h

Zrychlení z 0 na 100 km/h

4,6 s

Spotřeba ve městě

22,7l/100km

Spotřeba mimo město

10l/100km

Pohotovostní hmotnost

1785 kg

Nosnost

490 kg

Délka automobilu

4871 mm

Šířka automobilu

1855 mm

Výška automobilu

1377 mm

 

BMW M6 - vše pro vaši bezpečnost a pohodlí

Celkem šest standardně dodávaných airbagů nabízí řidiči a přednímu spolujezdci výjimečně všestrannou bezpečnost. Ovšem mnohem důležitější než počet airbagů je jejich řídící systém. Pokročilá bezpečnostní elektronika (ASE) je inteligentním bezpečnostním systémem, který zaručuje naplnění každého airbagu na správnou míru pro minimalizaci dopadů nárazu. Stejný systém může taktéž aktivovat přepínače bezpečnostních pásů, deaktivovat centrální zamykání a zastavit běh palivového čerpadla. Ohromující akcelerace BMW M6 je vyvážena ohromující brzdnou silou. Pro zastavení z rychlosti 100 km/h BMW M6 potřebuje méně než 36 metrů, z 200 km/h pak méně než 140 metrů. Srdcem vysoce výkonného brzdového systému jsou odvrtávané, vnitřně chlazené a speciálně odlehčené kompozitové brzdové disky.

Základní výbava BMW M6

V základní výbavě je zahrnuta jak automatická klimatizace se senzorem vlhkosti, tak elektricky ovladatelná sedadla s pamětí. Osvětlení je klasické pomocí lampiček, ale i diodové použité již u vozu BMW řady 7. Za příplatek lze pořídit řadu zajímavých technických inovacích. Za zmínku rozhodně stojí head-up display, který promítá důležité informace na přední sklo tak, aby řidič nemusel sklápět zrak na palubku, aktivní tempomat, hlasově ovládaný navigační systém a spousta dalších užitečných i méně užitečných věcí. 19 palcová kola vyvinutá exkluzivně pro BMW M6 jsou vyrobena z kovaného hliníku a váží 1,8 kilogramů, což je méně než běžná litá hliníková kola. Jejich pět elegantních dvojitých paprsků odkrývá volný pohled na kotouče brzd a třmeny brzdového sytému. Vysokorychlostní pneumatiky dodávané jako standardní výbava jsou navrženy pro extrémní dynamiku a bezpečnost.

BMW M6 - cena

Cena BMW M6 Convertible v základní výbavě se pohybuje kolem 3 500 000 korun.

Audi R8, další člen početné rodiny >>

Volvo C30, auto stvořené pro Jamese Bonda >>

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Rozbouřená Wall Street
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies