Geniální huliči

Říkáte svým dětem, příbuzným nebo známým ať přestanou hulit, nebo z toho zblbnou? Možná byste je měli radši nechat...

Fotografie zachycující muže v galaxii

Věda za hranicemi reality

Zdroj: funnyjunk.comV první řadě je potřeba o marihuaně zmínit jednu věc, marihuana je přírodní. Možná právě proto k ní přírodovědci mají tak pozitivní vztah a možná právě proto přírodovědcům tolik pomáhá v detailnějším a hlubším poznávání přírody. Na druhou stranu se dá říct, že přírodní je i rulík zlomocný a ten by vám asi pomohl leda tak do hrobu. Marihuana je ovšem nejenže fyzicky téměř zcela neškodná, navíc nám otevírá nové úhly pohledu na skutečnost. Když se takhle zhulí nějakej průměrnej Pepa, možná si pak uvědomí trochu líp, jak je svět vlastně krásnej. Nebo velkej. Nebo že se hýbe. To sice je změna k lepšímu, ale pořád je to rozdíl, než když se zhulí někdo s už tak dost vysokým IQ a velkými znalostmi a zkušenostmi. To potom takový Francis Crick objeví dvoušroubovici DNA nebo takový Carl Sagan lépe pochopí zákony nebeské mechaniky a možnosti života mezi hvězdami. A taky jaký dopad to má na celé lidstvo (ten fakt, že všichni žijeme společně na jedné planetě a sdílíme jednu společnou DNA). Stejně tak se najdou významní zhulení antropologové (jako Margaret Meadová) nebo evoluční biologové (jako Stephen Jay Gould) nebo neurologové (jako Oliver Sacks) nebo jaderní fyzici (jako Richard Feynman). Co mají všechny tyhle obory společného Především to, že k jejich pochopení je potřeba umět si představit něco, co není normálně vůbec vidět. Někdy proto, že je to moc malé nebo moc velké, někdy proto, že se to děje příliš rychle nebo pomalu, než aby se to dalo sledovat, někdy proto, že je to schované uvnitř našeho mozku. Marihuana vám možná IQ nezvedne a studium nebo výzkum za vás neudělá, ale když jste schopní, otevře vám úplně nové dimenze.

 

A pak že huliči jsou líní

Zdroj: celebitchy.comTo ale není všechno, co marihuana přináší blahodárného celému lidstvu (nebo jistým konkrétním jednotlivcům). Možná vás objevy skrytých zákonitostí přírody nezajímají a možná byste radši udělali nějakou lukrativní kariéru. V takovém případě si pravděpodobně myslíte, že tráva je dobrá leda tak pro nějaký snílky, flákače, intelektuály a jiný žebráky a budižkničemy. To se potom podívejte třeba na Stevea Jobse, zakladatele firmy Apple, nebo Sergeye Brina, spoluzakladatele Google. Ti se poctivě vypracovali skrze výborné nápady a spoustu tvrdé práce, vytvořili nové trhy, nové produkty a služby a změnili povahu velké části nejen svého vlastního průmyslu, ale taky celosvětové ekonomiky. A nejen ekonomiky - pokud si to ještě pamatujete, zkuste schválně porovnat svůj život před googlem a po něm, před mobilními počítači a po nich. Tihle podnikavci-inovátoři jsou jasným příkladem toho, že v budoucnosti se díky pokročilým technologiím můžeme mít všichni líp než dnes (nemluvě o tom, že jejich produkty už hraničí s magií). Hulení z vás neudělá najednou nějaké idioty nebo lajdáky, pokud jste vlastní povahou pilní a podnikaví, budete pořád pilní a podnikaví. Nejde ani tak o to, že kvůli trávě nebudete schopní dělat pravidelnou náročnou práci, spíš se stane to, že si uvědomíte, že v nějaké stupidní lopotě jenom mrháte svým potenciálem. Budete prahnout po nových stimulech, snažit se přijít s novými nápady a realizovat je a taky získáte odstup od konvencí a tradic, které většinu "normálních" lidí brzdí. Co to znamená v ryze ekonomických termínech Získáte náskok před upjatou a nenápaditou konkurencí.

 

Nehulení chytré není

Zdroj: dailypics.co.ccKdyž je ale marihuana tak užitečná pro špičkové výzkumínky a inovátory, proč je vlastně zakázaná Vzhledem k tomu, že je mnohem míň škodlivá a návyková než legální drogy (a nenechte se přesvědčit o opaku nějakými vládou zaplacenými výzkumy), důvod je asi potřeba hledat jinde. Kdyby najednou opravdu začala hulit většina lidí, co by se stalo Nejspíš by si ta většina lidí uvědomila, že práce jen pro zaměstnanost je zbytečnou ztrátou času, že války jsou zvrhlé, že v mainstreamových médiích jsou samé kecy, že všichni politici i jiné autority lžou a nejsou o nic lepší než kriminálníci, proti kterým údajně bojují, že boháči si nás všechny koupili, že všechny -ismy jsou debilní a tak dále a tak podobně. Má na tom někdo v jakémkoli vysokém postavení kdekoli zájem Si pište že ne. Tak je to děsí, že raději se vzdají i té spousty peněz, která by se na tom dala po legalizaci vydělat. Kofein problémový není, po něm jste výkonnější otroci, kteří nepotřebují tolik spát. Alkohol taky ne, díky tomu zapomínáte na to, že váš život stojí za prd, abyste se mohli dál dřít pro někoho jiného. A taky se pak snáz dáte přesvědčit k organizovanému násilí a budete vůči němu víc otrlí. A nikotin To je návykovost v krabičce - jak mu podlehnete, tabákové koncerny vás prakticky vlastní. Ale po marihuaně, po té budete "líní" (neochotní nechat se nutit ke zbytečné destruktivní činnosti), "neužiteční" (nebudete se dát využívat) a "dětinští" (užívající si života tvořivým způsobem a tolerantní a mírumilovní vůči všem ostatním lidem), a to je naprosto nepřijatelné. Buďte tedy raději o něco chytřejší a dejte si čouda, abyste byli o něco chytřejší.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Hudba budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies