Počítačové hry – vývoj nejde zastavit

V dnešní době hodnotit počítačové hry není nic jednoduchého. Tvůrci her se předhánějí v tom, aby právě jejich titul vystoupal až na příčky nejvyšší, ale ne každému se to povede a hra zanedlouho upadne do propadliště dějin.
Ilustrační foto PC grafiky

Historie her aneb hry před 20-ti lety

Než se hry dostaly do podoby v jaké je známe dnes, musely projít opravdu dlouhou a strastiplnou cestou. Možná si ještě někteří z vás, dnes už spíše pamětníků, vzpomenou na počátky počítačových her. Snad každý hráč začínal na stroji, který ani zdaleka nepřipomíná dnešní perfektní PC sestavy a s počítačovými hrami to bylo podobné.

 

O nějaké grafice se moc nedalo mluvit a tak se tvůrci snažili příznivce upoutat příběhem, což se ne vždy povedlo. Za všechny snad jako příklad postačí hra s názvem Wolfenstein, která sice byla průkopníkem 3D grafického zpracování her, ale i tak se s dnešními hrami nedala srovnat.

Hry, tak jak je známe dnes - rádi hrajete hry online?


V dnešní době je vývoj her tak daleko, že prostředí ve kterém se hrdina ocitá, se už docela blíží reálnému světu. Kupříkladu automobil projede po písčité pláži, kde pak zůstanou stopy po kolech, nebo se projdete v trávě, která se ohýba ve směru vaší chůze.

 

Také s herními žánry jakoby se roztrhl pytel a mnohdy zařadit titul do nějaké škatulky je opravdu složité, i protože se žánry často prolínají. Kdysi byla střílečka střílečkou, ale dnes? Máme tu FPS (First-Person Shooter) hry s prvky RPG (Roling Play Game) a podobné lahůdky. A čím to je? Asi i tím, že se tvůrci snaží upoutat stále větší okruh lidí právě k jejich titulu.

 

Velmi oblíbené jsou v poslední době také počítačové hry online, ve kterých si můžete zahrát se stejně nadšeným herním fanouškem z druhého konce světa.

Hry budoucnosti - máme se na co těšit!


A co říct na závěr? Budoucnost her je rozhodně růžová a podle mého názoru už není daleko doba, kdy bude člověk přímo součástí té, či oné hry, jak to dnes vidíme třeba ve sci-fi filmech. Stát se třeba Ronaldinhem, nebo Rambem bude zase o něco jednodušší.Nechme se tedy překvapit, co si pro nás jejich tvůrci příště zase vymyslí...

PC a hry - další zajímavé články pro muže i ženy

PC nebo Notebook?

Svět PC - počítačové závodní hry

World of Warcraft – fenomén dneška

Jak nejlépe „ujíždět“ na počítačových hrách

Gril napájený přes USB

Ochrana před nebezpečím z internetu 1.díl

Ochrana před nebezpečím z internetu 2.díl

Optická myš - výhody a nevýhody

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Dnešní "zbraně budoucnosti"
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies