Ochrana technického vybavení počítače

Jak pečovat o hardware vašeho počítače? Víte o tom, že pravidelnou údržbou hardwarových součástí PC můžete prodloužit jejich dobu funkčnosti? Více se dozvíte v našem dnešním článku.
Fotografie počítačové myši s panáčky z Člověče nezlob se

Ochrana technického vybavení počítače – proč jej chránit?

PC se skládá jak ze softwaru, tak i hardwaru. Obě dvě tyto důležité části počítače je potřeba chránit a pečovat o ně. Nejen, že počítač bude správně fungovat, ale také díky správné péči a ochraně můžeme prodloužit životnost jednotlivých součástí hardwaru.

Technické vybavení PC – co to je?

Technické vybavení, neboli také hardware, je základem každého PC, které se ukrývá v počítačové skříni – základní deska, procesor, grafická karta, CD/DVD mechanika, disketová mechanika...atd. Bez těchto důležitých součástí by váš počítač nemohl vůbec fungovat.

PC a hardware – pozor na prach!

I když se to nezdá, prach je zákeřným nepřítelem. Nejen, že se usazuje na povrchu vašeho PC, ale také uvnitř. Prach, který se usazuje uvnitř může poškodit jednotlivé komponenty (například velká vrstva prachu v oblasti větráku, která může způsobit zvýšené zahřívání vašeho PC, které hardwarovým dílům škodí).

 

Je dobré alespoň jedenkrát za měsíc vnitřek počítačové skříně otevřít a vyčistit od prachu pomocí štětečku. Pozor, na úklid počítačové skříně nikdy nepoužívejte vysavač! Vzniká tak statický náboj, při kterém byste mohli poškodit jednotlivé součásti hardwaru.

Další škodlivé vlivy

PC škodí nejen prach, ale také nadměrná vlhkost ovzduší, teplota či přímý sluneční svit.

Ochrana software vašeho PC – jak ochránit vaše data?

Co se týče ochrany programového vybavení vašeho PC, je na prvním místě při práci s internetem výběr vhodného antivirového programu a také internetového prohlížeče, který vám ušetří mnoho problémů. Nezapomínejte také na jeho pravidelné aktualizace.

 

Dalším důležitým bodem, při ochraně vašeho PC je pravidelná kontrola a defragmentace disku. Nepovolujte ani automaticky update. Pouze pravidelnou kontrolou a údržbou můžete uchránit své data, které máte v počítači uložena.

PC a hry - další zajímavé články pro muže i ženy

PC nebo Notebook?

Svět PC - počítačové závodní hry

World of Warcraft – fenomén dneška

Jak nejlépe „ujíždět“ na počítačových hrách

Gril napájený přes USB

Ochrana před nebezpečím z internetu 1.díl

Ochrana před nebezpečím z internetu 2.díl

Optická myš - výhody a nevýhody

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Porno a média spolu v posteli
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies