Muzikál Mamma Mia!

Celosvětově úspěšný muzikál Mamma Mia se dočkal filmového zpracování a už nyní trhá rekordy v návštěvnosti. Láska, slunce, tanec a písně ABBY, to je koktejl, který bude chutnat všem bez rozdílu věku!

Mamma Mia, Meryl Streep

O čem je film Mamma Mia!

Film Mamma Mia! je filmovou adaptací muzikálu slavícího úspěch po celém světě. Vypráví o svobodné matce, která vlastní malý hotel na řeckém ostrově Kalokairi a chystá se provdat svou dceru Sophii. Ta chce ale ještě předtím zjistit, kdo její otec. Sophie těsně před svou svatbou bez vědomí matky rozešle svatební oznámení třem mužům, o kterých si myslí, že jeden z nich by jejím otcem mohl být. Na ostrov se tak po dvaceti letech vrací tři muži, které kdysi okouzlila stejná žena.

Meryl Streep a Pierce Brosnan v hlavních rolích

Roli adeptů na otce Sofie přijali Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgard. Roli matky ztvárnila vynikající Meryl Streepová. Na tvorbě této hudební romance se podíleli mimo jiné i bývalí členové skupiny ABBA (Björn Ulvaeus a Benny Anderson) – ve filmu se můžete pokochat několika jejich slavnými hity.

Kde se film Mamma Mia natáčel

Natáčení filmu předcházela spousta kostýmních i tanečních zkoušek. Filmový štáb natáčel nejen na řecké pevnině, ale také na ostrovech Skiathos a Skopelos, odkud pochází většina záběrů.

Jak vznikl světově úspěšný muzikál Mamma Mia

Myšlenka vytvořit muzikál Mamma Mia přišla po ukončení působení kapely ABBA. Producentka Judy Craymer byla písničkami ABBY tak nadšená, že je chtěla dále šířit po světě formou veselého i dojímavého příběhu. Vzniklo tak vyprávění o lásce, přátelství a především hledání pravdy. Premiéru měl muzikál v roce 1999 v Londýně. Okamžitě se z něj stal celosvětový fenomén.

Stejně jako se v muzikálu zpívá a tančí, museli zpívat a tančit také všichni hlavní protagonisté filmového zpracování muzikálu. Pro některé z nich, např. pro Pierce Brosnana, to byla dosti obávaná premiéra. Jak se ale můžete sami přesvědčit, obavy byly zbytečné.

Více ze světa muzikálu

Vanessa Hudgens - kráska z Muzikálu ze střední

Dreamgirls - cesta ke slávě bývá trnitá

Jennifer Hudson - sexy boubelka

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Adele – královna hitparád i prodeje
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies