Michael Schumacher - osmý titul na rozloučenou?

Spekulovalo se o tom už dlouho před Velkou cenou Itálie, ale lidé od Ferrari a především Michael Schumacher veškeré rozhovory o konci ikony tohoto sportu odmítali. Po vítězném domácím závodě však je vše jasné - Schumi Eins končí.

Michael Schumacher a jeho formule 1 značky Ferrari

Michael Schumacher - úspěšná rozlučka před tifossi

Ani nejzručnější scénárista by nedokázal lépe vystihnout závěr této sezóny ve Formuli 1. Na začátku roku suverénní Renault začíná ztrácet své pozice a obhájce titulu Fernando Alonso už se musí o své dominantní postavení v čele celkové klasifikace obávat.

To Michael Schumacher prožívá zmrtvýchvstání a možná i tato skutečnost ho vedla k rozhodnutí o ukončení kariéry, neboť po vítězství před vlastním publikem na Monze se opět rázně přiblížil k titulu.

Michael Schumacher - po sezóně končím

Vidina dalšího titulu mistra světa žene Micheala Schumachera a Ferrari stále dopředu, obzvlášť poté, co se Renault začal nenápadně propadat do středu startovního pole. Po VC Itálie, kdy Alonso odstoupil s kouřícím motorem, je snaha týmu z Maranella jasná. Schumi skončí svou neuvěřitelnou kariéru jako šampión.

Pokud se Flaviu Briatoremu v čele francouzské stáje nepodaří vymyslet pro závěrečné asijské velké ceny a VC Brazílie nějaký ďábelský plán, zřejmě těžko budou bránit tenký náskok v čele šampionátu před dotírajícím a evidentně dobře rozpoloženým Michaelem Schumacherem.

Michael Schumacher - soupeři jen přihlíželi

Triumf v Monze mohl být pro Ferrari ještě sladší, kdyby druhý jezdec stáje Massa nejel těsně za Alonsem při jeho poruše motoru. Takhle bodoval pouze Michael Schumacher. Brazilec totiž v oblaku kouře ztratil orientaci a navíc vjel na olej ze Španělova vozu a musel neplánovaně do boxů.

To Michael Schumacher si závod mohl užít. Vítěze kvalifikace Raikkönena zdolal dobře naplánovanou strategii v boxech a poté už závod kontroloval. V jeho stínu zůstal tentokrát zřejmě největší hrdina závodu, Polák Robert Kubica, který při svém třetím závodě ve Formuli 1 získal s BMW třetí místo, čímž si téměř definitivně vysloužil smlouvu s tímto týmem na příští rok.

Kimi Raikkönen za Michaela Schumachera

Právě druhý z Monzy, Fin Kimi Raikkönen, má místo Michaela Schumachera namířeno do Ferrari, zatímco jeho post v McLarenu zaplní právě Fernando Alonso. Lze tedy očekávat, že v příští sezóně po odchodu dosud sedminásobného mistra světa by mohli svádět lité boje Iceman se svým týmovým kolegou Massou a Alonsem.

Otázkou zůstává, zda Renault nepřijde Španělovým odchodem o více, než je ochoten si nyní připustit a zda stříbrné šípy McLarenu už konečně vybřednou z věčných problémů s motory.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Ty nejlepší gadgety pro správné chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies