Knihy, které ovládly svět

Knihy jsou od vynálezu knihtisku nezbytnou součástí lidského života. Každý z nás již jistě nějakou přečetl. Dnes se tedy podívejme, které knihy ovlivnili světové dění ze všech nejvíce.
kniha

Harry Potter dobývá svět

Když britská autorka Joanne Rowlingová začala psát knihu o Harrym Potterovi, jistě netušila jakého úspěchu toto dílo dosáhne. Od vydání první knihy "Harry Potter a Kámen mudrců" v roce 1997 stačila napsat ještě šest dalších dílů.

 

Knihu si oblíbili lidé po celém světě, o čemž svědčí i prodejnost. Všech sedm dílů se prodalo v rekordním množství zhruba 100 milionů kusů. Všechny díly této světoznámé knihy byly zfilmovány a autorce vydělaly miliony dolarů.

Zajímavosti o Pánu Prstenů

Tato epická fantastická trilogie Johna Ronalda Reuela Tolkiena je stejně jako knihy o Harrym Potterovi zfilmovaná a mohli ji vidět lidé na celém světě.Díly trilogie se nazývají Společenstvo Prstenu, Dvě věže a Návrat krále.

 

Celý příběh popisuje klasický konflikt dobra se zlem. Základním úkolem dobra je zničit jeden prsten, který ve spojení se svým pánem Sauronem představuje děsivou a ničivou sílu pro celou Středozem. V knize můžeme sledovat sjednocení mnoha národů a ras Středozemě.

Šílený muž napsal Mein Kamf

Od prvního vydání knihy Mein Kampf uplynulo již více než 78 let. S ní jsme se mohli již v roce 1924 dozvědět, jaké plány měl Hitler s Německem a Evropou. Dočíst jsme se mohli i o plánech na vyřazení Židů z veřejného života, netýkalo se to ovšem jejich fyzického vyhlazení.

 

Většina Němců by se tehdy zhrozila při pomyšlení na nepokrytý masakr a Hitlera by nezvolili. Ani Hitler tehdy ještě neplánoval takovou genocidu. K tomuto patologickému vývoji došlo až v průběhu války. V té době měl ideální podmínky ke zrealizování svých hrůzných myšlenek.

Bible - nejprodávanější kniha na světě

Bible je soubor knih, které křesťanství považuje za posvátné a inspirované Bohem. Říká se jí také kniha knih, svaté písmo nebo Boží slovo. Bible se stala nejprodávanější knihou na světě. Tohle prvenství jí, jak se zdá ještě dlouhou dobu zůstane.

Další zajímavé články z rubriky svět muže

Obydlení Marsu - fakt nebo fikce?

Televizní reklamy a jejich vliv na člověka

Ideální hospoda pro správné chlapy

Rybaření - rybolov z břehu i bez navijáku

Nejbrutálnější zločiny historie

Je normální být nevěrný?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Helmut Newton – umění, nebo porno?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies