Je jaro - motorky vyrážejí do ulic...

S vlídnějším počasím a rostoucí teplotou, která rozpaluje asfalt zmrzlý z končící zimy, začíná stoupat také počet motorkářů, kteří přes zimní období na chvíli zmizeli z dohledu našich očí. Nyní je opět můžeme pravidelně vídávat na českých silnicích.
Záběr na motocykly při odpočinku

Moto - stroje vyrážejí do ulic

Vůně benzínu zavládla na mnohých místech – shromaždištích příznivců jednostopých motorových miláčků. Neustále větší oblíbenost tohoto dopravního prostředku, dokazují velké počty motorek, jak mezi ulicemi měst, tak i na cestách.

 

Ve většině případů se totiž nejedná jen o pouhý dopravní prostředek ke zkracování vzdáleností. Jedná se o životní styl a možnost užít si jízdu na burácejícím stroji, v maximálním kontaktu z vozovkou.

Zákony, motorky, cestování - jak je to s jízdou v přírodě?

Zákon hovoří jasně o tom, že na lesní cestě či stezce nemají motorky a čtyřkolky vůbec co pohledávat. Problém je jednak s poškozováním lesních cest a luk bezohlednou jízdou na crossových strojích a dále pak s produkcí hluku, které motorky a čtyřkolky vydávají.

 

Ten totiž plaší lesní zvěř. Policie byla na tento problém, kdy motorkáři bezohledně ničí nejen soukromá, ale i městská pole, louky a lesní cestičky, již několikrát upozorněna a proto vyráží do lesů kontrolovat dodržování pořádku.

Motorky a jejich údržba

Pro bezproblémový rozjezd po zimní pauze je třeba provést pár maličkostí, bez kterých by vaše plánovaná první jarní vyjížďka nemusela vůbec proběhnout. Doporučuje se postarat se řádně o baterku. Vybitou ji odpojit a skladovat v pokojové teplotě.

 

Části, které jsou náchylné na korozi je vhodné postříkat konzervačním olejem. Nádrž dotankovat do plna, také kvůli vnitřní možné korozi. Celou motorku zakrýt nejlépe nějakou pokrývkou. Na jaře se vám tato práce zcela jistě vyplatí a nebude vám doufejme nic bránit k první jarní projížďce.

Auto a moto novinky - přečtěte si také další zajímavé články pro muže i ženy

Iconic GTR Roadster – dokonalé auto?

Chooper – motorka snů

Fisker karma – elektromobil absolutně bez zvuku?

Nejoblíbenější auta v České republice - 1.díl

Volvo XC60 – bezpečnost především

Caterham RS – luxusní auto pro pěkné počasí

Zajímavý Hummer O2

Rinspeed sQuba - auto nebo ponorka?

Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster

Ferrari F430 Spider BIO Fuel

Chevrolet Corvette ZR1 - nový, lepší, výkonější

Lepší a prostornější Audi A3 Sportback

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Priyanka Chopra – z Bollywoodu do Hollywoodu?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies