Jak si vybrat počítačovou skříň

Uvažujete o koupi nového počítače a nebo pouze o rekonstrukci vašeho stávajícího PC? Základem v obou případech je výběr správné počítačové skříně. V dnešním článku vám poradíme, jak postupovat při výběru.
Fotografie počítačové skříně

PC a počítačová skříň

Počítačová skříň (anglicky – case) je základem každého PC, která sice nemá vliv na hardware počítače, přesto je však důležitou součástí. Výběrem vhodné počítačové skříně můžete zamezit zbytečným problémům se zahříváním jednotlivých hardwarových komponentů a prodloužit tak jejich provozní dobu. Na počítačovém trhu existují 3 základní typy počítačových skříní.

Druhy počítačových skříní

Počítačové skříně se dělí na několik druhů: minitower, miditower a bigtower, které se navzájem liší vnitřním uspořádáním komponentů a také svou velikostí.

Minitower

Je nejmenším typem z těchto druhů. Nabízí většinou dvě pozice pro mechaniky formátu 5,25 palce a dvě pozice pro 3,25 palce. Pozor, díky tomuto typu řešení se může počítač často přehřívat.

Miditower

Je to nejrozšířenější typ počítačové skříně vhodná pro většinu uživatelů. Mívá tři až čtyři pozice 5,25 a většinou čtyři pozice 3,25 . Dobře se chladí i odvětrává, nehrozí přehřátí vašeho PC.

Bigtower

Je největším typem počítačové skříně. Mívá obvykle šest až sedm mechanik 5,25 a osm pozic 3,25. Tento typ skříně je nejlepší, bohužel ale také nejdrahžší.

PC – jak vybrat tu nejlepší počítačovou skříň?

Před samotným volbou počítačové skříně byste si měli nejdříve ujasnit, jaký počítač chcete kupovat a k čemu jej budete také nejčastěji využívat. Podle toho byste měli přizpůsobit výběr skříně. Měli byste si také předem ujasnit vaše požadavky na hardwarové vybavení, převážně jaký typ základní desky (AT, ATX, microATX) budete kupovat a podle toho zvolit správný typ skříně.

 

Co se týče chlazení, je důležité, aby se procesor a další komponenty v počítači zbytečně nepřehřívali. Toho lze dosáhnout různými způsoby, z nichž stále nejčastější je odvětrávání. V základu by měla každá počítačová skříň obsahovat 1 větrák, který bude do vnitřního prostoru nasávat studený vzduch.

PC a hry - další zajímavé články pro muže i ženy

PC nebo Notebook?

Svět PC - počítačové závodní hry

World of Warcraft – fenomén dneška

Jak nejlépe „ujíždět“ na počítačových hrách

Gril napájený přes USB

Ochrana před nebezpečím z internetu 1.díl

Ochrana před nebezpečím z internetu 2.díl

Optická myš - výhody a nevýhody

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Vyberte si hudbu, která stojí za řeč
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies