Filmové novinky a premiéry

Do měsíce a do dne od teď se v našich kinech bude jako každý měsíc promítat spousta nových filmů, ale ne všechny by stály za návštěvu. Které jsou ty pravé pro nás chlapy se dozvíte v tomto článku.

Propagační plakát k filmu

Se zelenou lucernou do vesmíru

Zdroj: onlinemoviess.inNejnovější vlnu komiksových filmů završuje Green Lantern alias Zelená lucerna nebo Zelené světlo. Pokud ještě pořád máte pocit, že komiksové filmy jsou jenom trapárnou pro děcka, pak jste museli zaspat posledních pět let - Batman začíná, Temný rytíř, Kickass, Iron Man, Thor, X-Men: First Class nebo Kapitán Amerika byly všechno hustý, nadupaný, trikově vymakaný, akční jak sviňa, vtipný a dokonce chytrý a sofistikovaný filmy. Někdy víc sci-fi, někdy víc historický, někdy obojí ve stylu "futuretro", někdy krimi alá film-noir, ale vždycky stály za to. Zelená lucerna je tím asi nejvíc sci-fiózním z nich, protože Zelení lucernové jsou tak trochu něco jako strážci vesmíru. Akorát s mozkem namísto pylin a počítačovýma efektama namísto gumových kostýmů. Užít by si to tedy měli všichni fandové komiksů, sci-fi a akčních filmů. Takže nasaďte jetpacky a hurá do kin!

Váš oblíbený barbar znovu v kinech

Zdroj: dailymenews.comV roli nového barbara Conana někteří z vás možná poznávají Ronana z Atlantis alias toho kulturistu s dredy. S guvernérem Arnoldem toho tedy nemá moc společného, ale přece jen už nejsou osmdesátá léta a ideál steroidy napumpovaného kulturistického hrdinství je dnes jiný. Jason Momoa taky není žádný Skála alias wrestler The Rock alias král Škorpion alias Arnoldův následovník pro pozdní léta devadesátá.  A to taky vůbec nemusí být na škodu. Trailer vypadá správně brutálně, explozivně a magicky, takže s největší pravděpodobností bude na co se dívat. Mezi nama původní Barbar Conan taky nebyl nijak zvlášť intelektuálním počinem, ale o to tady ani nejde, že. Akorát sekery, meče, kopí a kladiva radši nechte doma, personál v kině by pro to nemusel mít pochopení.

Planeta opic vrací úder

Zdroj: collider.comOpice jsou už tak dost chytré potvory, a proto není žádným překvapením, že když je uděláte ještě chytřejší, koledujete si o malér. Zase jednou uplynulo dost času od posledního návratu na planetu opic a tentokrát se staneme svědky úplného začátku celé té šlamastyky. Pokud jste skalními fanoušky původní série, pravděpodobně si tu asi najdete nějaké detaily, které nezapadají do pravověrného kánonu toho, jak se co stalo nebo mělo stát, na které budete nadávat, ale pokud jste normálním fandou sci-fi, mohlo by se vám to normálně líbit. Takovou perličkou je, že si tu zahraje mimo jiné i Draco Malfoy, akorát teď si nemůžu vzpomenout, jestli je v roli opice nebo člověka, u něho se to těžko pozná. Hm, třeba mu aspoň přidají trochu inteligence.

Kovbojové a mimozemšťani - není co dodat

Zdroj: scifi.about.comTohle je film, který produkuje režisér ET mimozemšťana, režíruje režisér Iron Mana, a ve kterém hrají James Bond a Indiana Jones. A je to western. Ve kterém jsou mimozemšťani. Na tom prostě něco musí být. Možná to není dokonalé umělecké dílo a možná to bude tak trochu slátanina, ale něco mi říká, že tam rozhodně budou situace, které jste ještě ve filmu neviděli. Kombinace westernu a sci-fi na druhou stranu není pole naprosto neorané - třeba takový seriál Firefly a následný film Serenity od režiséra Buffy byly kombinací těchto dvou žánrů a opravdu to fungovalo, nebo i původní Hvězdné války hlavně na pouštní planetě Tatooine měly místy westernový nádech. V obou případech se ale děj odehrává v budoucnosti, jen v podmínkách podobných divokému západu. Jak to dopadne, když se setkají opravdoví kovbojové z opravdového divokého západu a mimozemští emzáci, to se holt budeme muset nechat překvapit.

Něco českého na zasmání

Zdroj: bijak.blesk.czAby to nevypadalo, že mám něco proti českým filmům nebo že si myslím, že nemá smysl, aby na ně chlapi chodili do kina, můžu vám doporučit tenhle parádní kousek. Dvě herecké stálice naší scény - Bolek a Macháček - si v tomhle kousku vystřihnou takovou two man show proti ženským (hlavně těm svým). Tenhle film má název Muži v naději a na základě traileru to vypadá na dost slušnou (ač velmi neslušnou) komedii. No schválně, viděli jste někdy film s Bolkem Polívkou, kterej by byl trapnej Nebo film, ve kterým by byl Macháček nudnej a zapomenutelnej Já teda ne. A kdybyste viděli tu kočku v červeným... No, to by vás v Matrixu nejspíš přejelo auto. Už jenom kvůli její přítomnosti v tom traileru stojí za to chodit touhle dobou do českých kin co nejčastěji, protože ten trailer pouštěj prakticky před každým filmem.

Video galerie

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Katy Perry: z kostelové lolity sexy symbolem
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies