Ferrari California - megarychlý bourák

Luxusní kousek, na který se čeká v pořadí. Ano, tak by se dala ve zkratce popsat novinka od Ferrari, California. Toto kupéčko a kabriolet v jednom je nejen designově dokonalé, ale také praktické a rychlé.
Osobní automobil značky Ferrari California a jeho prezentace na výstavišti

Kalifornský design nového Ferrari

Nové Ferrari je konstruováno jako kupé a kabriolet v jednom. Skládací střecha je vyrobena z hliníku a složí se za 14 sekund. Ferrari ve své tiskové zprávě uvedlo, že při 200 km/hod. vytváří karoserie přítlak 70 kilogramů. California měří na délku 4,56 metru a je 1,9 metru široká.

Co skrývá Ferrari California pod kapotou?

Californii pohání benzínový osmiválec s objemem 4,3 litru a největším výkonem 460 koní (338 kW), kterých dosahuje při 7 500 otáčkách za minutu. Výkon přenáší nová sedmistupňová dvouspojková převodovka se 4 možnostmi nastavení. Své místo ve voze našla i kontrola trakce vyvíjená Scuderii Ferrari ve Formuli 1 a aktivní podvozek s adaptivními tlumiči systému MRC (Magnetic Ride Control).

Ferrari myslí na životní prostředí?!

Konstruktérům se podařilo snížit spotřebu o 30 %, emise oxidu uhličitého tak dosahují hodnoty 305 g/km. Co se týče spotřeby Californie, pohybuje se okolo 13,2 litrů v kombinovaném režimu.

Ferrari California a jeho cena

První majitelé se svých vozů dočkají na začátku příštího roku a zaplatí za ně minimálně 190.000 dolarů. Automobilka plánuje v příštím roce vyrobit 2500 až 2800 těchto vozů a o rok později navýšit produkci na 3000.Ferrari California zná své majitele až do roku 2010. 

Rubrika Auto-moto a její lákavá nabídka:

Ferrari F430 Spider BIO Fuel

Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz

Maybach Exelero - je libo 700 koní pod kapotou?

Chevrolet Corvette ZR1 - nový, lepší, výkonější

BMW M6 Convertible

Mitshubishi Lancer Evo IX

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Geniální huliči
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies