Dynamický propad cen benzínu...

Benzín, tolik potřebný a vzácný produkt. Za posledních pár let jsme si už zvykli na to, že jeho cena se pohybuje nad hranicí 30-ti korun. Dnes je tomu však jinak, jeho cena klesla...
Detailní záběr tankování do nádrže osobního automobilu

Motoristé jásali – benzín byl nejníže za posledních 5 let

To, že cena benzínu klesne, byla ještě nedávno čistá utopie. Teď ovšem černé zlato ztratilo na své ceně. Protože se ale cenový propad ropy, způsobený ekonomickou krizí zastavil a nepokračuje, snížení cen za 1 litr nejpoužívanějšího Naturalu 95, 20-ti korunovou hranici neprolomí... Naopak, momentálně se u benzínových pump ceny ustálily zhruba na 24 korunách za 1 litr Naturalu 95 a na 25 korunách za 1 litr nafty.

Tak rychlé poklesy benzínu čekal málokdo

Pokles cen za barel ropy začal v polovině léta - už v polovině října se barel ropy cenil na 100 dolarů, což tehdy znamenalo velký úspěch. Ekonomická krize však hnala slevňování stále vpřed. V listopadu dokonce během 5-ti dnů ztratila 23% na své hodnotě a tak se blížila další magické hranici, tedy 50 dolarů za barel.

 

Lidé tak mohli o vánočních svátcích nakupovat nejlevnější benzín od roku 2005. Tento propad ropy měl zastavit neočekávaný pokles zásob. Nakonec však strach z ekonomického vývoje ve světě tlačil cenu k hranici 40-ti dolarům za barel. To znamená, že ropa za půl roku klesla o 100 dolarů za barel.

Ani opatření poklesu nezabránily

Země vlastnící ropné bohatství sepsaly kartel o snížení těžby o 2,2 milionů barelů denně. Takové opatření učinily tyto země naposledy v roce 2002. Další snížení cen benzínu a protrhnutí hranice 20-ti korun asi čekat nemůžeme, i tak jsou ceny benzinu nízké. Kdo by si před rokem pomyslel, že budeme dnes tankovat za takové peníze.

Rubrika Auto-moto a její lákavá nabídka:

Zajímavý Hummer O2

Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz

Auta, o kterých se nejvíce mluví...

Audi R8, další člen početné rodiny

BMW M6 Convertible

Mitshubishi Lancer Evo IX

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Vyhoď ten křáp a pořiď si pořádný notebook!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies