Profil: Yannick Noah

Je ročník 1960, takže ti zhruba stejně staří si ho pamatují z tenisových kurtů, frankofilové všeho věku ho znají jako úspěšného zpěváka. Je to tak, Yannickovi se povedlo to, co málokomu: dvojí skvělá kariéra. Těžko říct, jestli byl úspěšnější jako tenista nebo jako zpěvák (dnes ve Francii číslo 1). Sudičky musely být podplacené nebo zdrogované, jinak se taková kariéra nedá vysvětlit.

Fotografie muže, který se drží za hlavu

Africké kořeny

Věčně usměvavý Yannick s typickou mezírkou mezi předními zuby se narodil (tehdy ještě bez dredů) do francouzské smíšené rodiny – matka byla Francouzka, otec kamerunský fotbalista. Když byly Yannickovi necelé tři roky, dali Francii sbohem a odstěhovali se do Kamerunu. Yannick poměrně brzy přišel na chuť tenisu a při jednom zápasu ho vyhmátl i americký lovec talentů, bývalý tenista Arthur Ashe. A Yannick ve svých 11 letech putuje zpět do Francie, aby se v tenisové akademii v Nice připravoval na dráhu profesionálního tenisty. Peníze, které do něj Ashe a spol. nacpali, se ukázaly být dobrou investicí. Yannick hraje a vítězí.

Tenis

Že si, kluk jeden dredatá, nevedl během své tenisové kariéry špatně, o tom svědčí i 3. místo na žebříčku ATP v roce 1986, vítězství ve dvouhře (1983) a ve čtyřhře (1984) na grandslamovém turnaji French Open a 23 vyhraných turnajů ATP ve dvouhře.

Metamorfóza

Normální slušný tenista sekne se sportem a už o něm – až na nějaký ten skandálek – neslyšíte. Ale to Yannick ne. Místo aby si užíval svoje tenisové miliony někde na Bahamách, pustil se do další kariéry. A zase úspěšné.

Hudba

Začátkem 90. let začíná pomaloučku polehoučku utlumovat svoje tenisové aktivity, občas si ještě zakapitánuje v Davis Cupu nebo Fed Cupu, ale jeho prioritou už je už jiný obor: hudba.

Za 11 let své hudební kariéry vydal 9 desek a jeho reggae „light“, humanistická poselství v textech a chytlavé melodie mu ve Francii zajistily řadu fanoušků. Jeho pátého alba s názvem Pokhara z roku 2003 se prodalo více než milion kusů (u nás se jako megaúspěch bere prodaná desetitisícovka…)

Široké srdce i úsměv

Francouzi ho milují i za jeho charitativní aktivity a Yannick tak v různých anketách o nejoblíbenější francouzskou celebritu pravidelně obsazuje přední příčky.

A zase prachy…

Francouzský bulvár vyčmuchal, že jen za rok 2010 si Yannick hudbou vydělal víc než za 20 let tenisu. To mějte na zřeteli, až se budete rozhodovat, v jakém oboru vyniknete.

Moralitka nakonec

Tenista, který měl na začátku své kariéry problémy s alkoholem a drogami, je dnes miláčkem davů. Nic není ztraceno, i vy můžete najít své místo v široké, všeobjímající náruči šoubyznysu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Monika Bagárová – nejsvůdnější lolitka českého šoubyznysu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies