Slamball – netradiční basketbal

Slamball je dítě basketbalu s prvky akrobatiky a hokeje. Tato netradiční a zdánlivě neslučitelná kombinace poskytuje divácky atraktivní podívanou. Slambalový koš je umístěný tak vysoko, že hráči musí použít trampolínu, aby jím prohodili míč.

Fotografie basketballového koše

Slamball – nováček mezi extrémními sporty

Basketbalové družstvo má o jednoho hráče méně, ale cíl je stejný: hodit míč do soupeřova koše a zároveň soupeři bránit, aby získal míč pod kontrolu nebo dal koš. Na rozdíl od slamballu je však basket jen slabým odvarem. Slamball je sportem zbrusu novým. Televizní debut byl odvysílán v roce 2002.

Slamball – co ukradl basketbalu

Slamball si vzal z basketbalu to nejnapínavější – házení míče do koše - a pozvedl tento prvek na ještě zajímavější. Slamballový koš je totiž položený mnohem výše než koš basketbalový a hráči musí využívat žíněnek a trampolín, aby vůbec míč do koše dostali. Chvíle, kdy do sebe jednotliví hráči narážejí, připomíná tak trochu hokej – s tím rozdílem, že zde do sebe narážejí i ve vzduchu.

Jak se slamball hraje

Každý tým má čtyři hráče, kteří se snaží získat míč a dát nejvíce košů. Stejně jako v basketbalu jde o prohození míče košem na straně protivníka. Jeden koš se hodnotí dvěma body. Tři body získává koš, při kterém se hráč musí probojovat celým hřištěm a při prohození míče se zavěsit rukama na hranu koše. Tomuto smeči se říká „slam dunk”.

Pod koši jsou umístěny tři speciální trampolíny, které umožňují vysoké skoky na koš. Hráči do sebe nelítostně vrážejí, aby protihráčům zmařili jejich úmysly.

Slamball – sport bez hranic

Protože je tato hra velmi tvrdá a divoká a míč by mohl diváky zranit, je hřiště obehnáno průhlednou plastikovou stěnou. Pokud se míč odrazí od stěny, hraje se bez zastavení dál. Nic jako „out” ve slamballu neexistuje.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejmodernější vychytávky na vaše kolo
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies