Pogo – System of a Down doporučují

Pogo je speciální tyč, která vám, stejně jako Poweriser, pomůže dosáhnout blíže k nebeským výšinám. Jak vypadá, funguje, kdo ji vymyslel a co s tím má společného System of a Down se dozvíte po kliknutí…
Pogo flybar speciální odrážecí tyč

Pogo – prý dětské hračky…

Přestože bývá všeobecně pogo považováno za dětskou hračku, pogo si svou oblibu našlo u mnoha starších jedinců. Bylo vynalezeno Herbertem Lloydem v roce 1820 v USA. Mezi podobné produkty patří také Vurtego, Flybar či BowGo.

Pogo – vzhled

Jde o jednoduchou tyčku se stupátky, umístěnými několik desítek centimetrů nad zemí, podle typu a držadly na ruce v horní části.

Pogo – jak funguje?

Stoupnete si na stupátka, chytnete se malých držadel v horní části tyče, odrazíte se a… Jak určitě čekáte, při dopadu se pružina umístěná ve spodní části (či v celém vnitřku pogo) stlačí, čímž vás odrazí od země, vy ji trochu pomůžete a za chvíli hopsáte ve výšce pohybující se v rozmezí několika centimetrů nad zemí po třeba i dva metry… Směr pohybu se dá vyvažováním vlastní váhy v rozumné míře ovládat.

Pogo a extrémní sporty

Cizím slovem se označuje také Stunt pogo a jak už bývá u extrémních sportů zvykem, při výskoku se s tyčí provádí různé triky, čímž se tato „disciplína” dostává na podobnou rovinu (nebo spíš výškovou úroveň) jako BMX Freestyle nebo Skateboarding. Vytvoření tohoto trendu se přičítá Davidu Armstrongovi.
Pro další informace o BMX klikněte zde.
Pro další informace o Skateboardingu klikněte zde.

Pogo, System of a Down a počítačové hry

System of a Down, o kterých se více dočtete zde, nahráli na albu Intoxicity píseň Bounce, která je... No prostě o Pogu. Pogo byla také užitečná pomůcka v sérii dnes již legendárních PC her Commander Keen.

Pogo – koupě

Pokud vás skákání tohoto typu zaujalo a chtěli byste si Pogo koupit, budete muset, stejně jako u Poweriser, náročně hledat. Nejlepší model Poga Vurtego stojí 399 dolarů.

Pogo, extrémní sporty a jejich seznam

Téměř kompletní přehled extrémních sportů i s odkazy na články najdete zde.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Google +1 aneb jak se vám líbí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies