Nový Chevrolet Orlando kombinuje prvky SUV a MPV

MPV Chevrolet Orlando se oficiálně představí na říjnovém autosalonu v Paříži. Novinka kombinuje prvky moderního rodinného automobilu s praktičností sedmi sedadel a lákavého, sportovně laděného designu. V Evropě by se měl začít prodávat počátkem roku 2011.

Boční pohled na automobil značky Chevrolet Orlando

Stylové MPV od Chevroletu

Chevrolet Orlando vychází ze studie představené na autosalonu v Paříži v roce 2008. Studie kombinovala prvky moderního rodinného automobilu s praktičností sedmi sedadel, flexibilitou interiéru a lákavým designem crossoveru.

Svými netradičními tvary s prvky SUV a MPV zaujme nový Chevrolet Orlando nejednoho milovníka užitkových a zároveň sportovně laděných vozů. Klenutá linie zádi, nárazníky a kola „vystupující" z karosérie vozu dotváří vzhled ala SUV bez nutnosti zvyšovat hmotnost a výšku vozu. Standartně bude Chevrolet postaven na 16-ti nebo 17-ti palcových litých kolech. Uvnitř vozu je celkově sedm sedadel, přičemž zadní sedadla jsou určená jen pro přepravu na velmi krátké vzdálenosti. Design interiéru navíc umožňuje vytvořit během několika sekund zavazadlový prostor o objemu 900 litrů s rovnou ložnou plochou. Mottem Chevroletu Orlando je „maximální prostor".

Nová Kia Sportage 2010

Suzuki Swift pro rok 2010

Co ukrývá pod kapotou?

Orlando technicky vychází ze sedanu Chevrolet Cruze. Zákazník si bude moci vybrat ze tří motorizací. První možností je benzínový motor o objemu 1,8 litru s výkonem 141 koní. Další možností je dieselový motor o objemu 2,0 litru a výkonu 131 koní. Poslední možností je opět dieselový motor se zdvihovým objemem 2,0 litru a výkonem 163 koní.

Bohatá výbava bude samozřejmostí

Zákazníci si budou moci vybrat také ze tří stupňů výbavy. Ve standardní výbavě nalezneme například elektronický stabilizační systém ESC, 6 airbagů, klimatizaci či elektricky ovládaná zpětná zrcátka. Za nadstandartní výbavu si musí zájemce připlatit.

Důmyslně umístěná audiosoustava potěší řidiče i spolujezdce

Designéři se při navrhování tohoto MPV činili a přišli na důmyslné umístění audiosoustavy za čelní stěnu (vznikl tak dobře využitelný prostor, který se otevírá vyklopením čelní stěny audiosoustavy směrem vzhůru) - její ovládání je tak pohodlné nejen pro řidiče, ale také pro spolucestující. Součástí tohoto prostoru je mimo jiné USB port, který lze využít pro dobíjení MP3 nebo iPodu během jízdy.

Dostupnost a cena

Chevrolet Orlando se oficiálně představí na říjnovém autosalonu v Paříži. Jeho výroba by měla začít ještě letos, podle dostupných údajů výrobce by měla začít v říjnu. První vozy budou na evropském trhu k dispozici počátkem roku 2011. Cena není doposud známa.

Nový Saab 9-5 pro rok 2010

Nový Citroën C4

Vybíráme automobil pro ženu

Car sharing vyřeší problém s automobilem

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Gadgety jsou zpátky
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies