Suzuki Swift pro rok 2010

Japonská automobilka Suzuki představila další generaci úspěšného modelu Swift. Novinka se sice od svého předchůdce vzhledem příliš neliší, nabídne ovšem nové motory, výbavu a velmi příznivou cenu.

Automobily značky Suzuki Swift při své prezentaci na ulici

Nové Suzuki Swift pro rok 2010

Vzhledem se nové Suzuki Swift příliš neliší od svého předchůdce. Je delší (3850 milimetrů oproti původním 3760 milimetrů), o 5 milimetrů širší a o 10 milimetrů vyšší. Rozvor náprav je delší o 50 milimetrů (nyní 2430 milimetrů). Oficiální tisková zpráva navíc zdůrazňuje použití vysokopevnostní oceli, mnohá vylepšení podvozku a použití větších kol obutých do pneumatik s nižším profilem. To vše by mělo výrazně přispět k lepším jízdním vlastnostem i vyšší bezpečnosti. Světla nápaditějšího tvaru se roztáhla do šířky, což zvětšilo přední masku. Maska je nyní díky prolisům opticky protažená až k nárazníku.

Stylový interiér vozu

V interiéru nového Swiftu je použita černá barva, která kontrastuje se stříbrnými přístroji. Palubní deska vychází z modelu Suzuki Kizashi, což lze rozpoznat díky středovému panelu, designu rádiových displejů či klimatizaci. Nová je stylizace výplní dveří či hlavice  a design řadicí páky. Citelný pokrok mají přinést kvalitnější čalounické a obkladové materiály. O bezpečnost posádky se postará standardně dodávaný systém ESP, 7 airbagů (včetně kolenního airbagu) a řada dnes již běžných prvků.

Co ukrývá pod kapotou?

Suzuki Swift nabízí dvojici nových motorů: benzinový motor o objemu 1,2 litru Dual-VVT, jenž dostal proměnné časování sacích i výfukových ventilů. Motor má výkon 94 koní (69 kW) při 6000 otáčkách a 118 Nm při 4800 otáčkách.

Další novinkou je dieselový motor o objemu 1,3 litru DDiS, který má vstřikování typu common-rail a splňuje emisní normu Euro 5. Výkon činí 75 koní (55 kW) a kombinovaná spotřeba paliva dosahuje hodnoty 4,2 litru na 100 kilometrů.

Automobilka Suzuki slibuje zveřejnit další informace v nejbližších týdnech. Můžeme ovšem předpokládat, že v nabídce zůstane například verze s pohonem všech čtyř kol. Později se také objeví sportovní modely se silnějšími motory. Nechme se tedy překvapit.

Dostupnost a cena nového Suzuki Swift

Sériová výroba tohoto vozu probíhá již nyní v maďarské Ostřihomi. Nový model přijde na český trh v září. Cena pro český trh nebyla doposud zveřejněna.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Top 10 nejšílenějších sportů na světě
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies