Nový Saab 9-5 pro rok 2010

Saab 9-5 je severská novinka, která se může pochlubit nejen exkluzivním designem, širokou nabídkou motorizací, ale také mimořádně prostorným a komfortním interiérem a nadstandardní výbavou.

Automobil značky Saab 9-5 při své prezentaci

Stylový severský design nového Saabu 9-5

Nový Saab 9-5 symbolizuje počátek nové éry švédské automobilky Saab a je oživením nabídky v kategorii sedanů vyšší střední třídy. Novinka s rozvorem 2837 mm, šířkou 1868 mm a celkovou délkou 5008 mm je sestavena ze 70% dílů, které byly vyvinuty ve Švédsku pod přímým vedením švédských inženýrů. Vůz symbolizuje svébytný design, typický pro Saab.

Co ukrývá pod kapotou?

Pod kapotou nového Saabu nalezneme výhradně přeplňované motory. Jsou jimi čtyřválcové a šestiválcové motory mající výkon od 160 koní do 300 koní a 400 Nm - například 2,0 TiD (118 kW a 350 Nm), 2,8T V6 XWD, atd. Nejvýkonnější pohonná jednotka bude nabízena výhradně se systémem pohonu všech kol - Saab XWD s elektronickým diferenciálem zadní nápravy eLSD. Všechny převodovky budou šestistupňové.

Krátce po uvedení na trh Saab představí také malý benzínový agregát 1.6 turbo s výkonem 160 koní společně s 2.0l motorem BioPower schopným provozu na bioetanol E85. Později by měla na trh přijít i praktičtější kombi verze Saabu 9-5.

Bohatá nadstandardní výbava

U nového Saabu si zákazník bude moci vybrat z nadstandardní výbavy, jako je například systém promítající informace na přední sklo, bi-xenonové světlomety, adaptivní tempomat, adaptivní podvozek Saab DriveSense se systémem tlumení nerovností, bezklíčové odemykání a startování, klimatizaci se třemi samostatně ovládanými zónami či parkovací asistenční systém.

Dostupnost a cena nového Saabu

Nový Saab 9-5 pro rok 2010 se začal již na tuzemském trhu prodávat. Jeho cena se odvíjí od výkonu a zvolené výbavy. Cena za základní dieselovou motorizací 2.0 TiD o výkonu 160 koní se šestistupňovou ručně řazenou převodovkou je 899 000 korun. Za verzi se zážehovým přeplňovaným motorem 2.0 T o výkonu 220 koní a šestistupňovou ručně řazenou převodovkou zákazník zaplatí 999 000 korun a za nejvýkonnější motorizaci 2.8 T XWD (300 koní) se šestistupňovou samočinnou převodovkou v nejvyšší výbavě zaplatí 1 399 000 korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Hudba budoucnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies