Novinky z moskevského autosalónu - Mazda Kazamai, Porsche Panamera a Lexus LS 460

V našem dnešním článku si představíme nejzajímavější novinky z letošního moskevského autosalónu - Mazdu Kazamai, Porsche Panamera a Lexus LS 460. Čtěte dále a dozvíte se více…
Osobní automobil značky Mazda a jeho prezentace na výstavě automobilů

Porsche Panamera - nový luxusní sedan z dílny Porsche

A máme tu první z již zmiňovaných vozů, přesněji tedy ještě konceptů, které se představili na moskevském autosalónu. Nové Porsche Panamera se řadí do třídy luxusních sedanů, které budou vybaveny několika variantami motorů uloženými vpředu a s pohonem zadní nápravy.

 

Název vozu "Panamera" byl odvozen od názvu závodu Carrera Panamericana. Na prvním oficiálním snímku je vidět pouze přední část vozu, kompletní odhalení by mělo proběhnout v polovině října. Nechme se tedy překvapit, co zajímavého si na nás tvůrci Porsche vymysleli.

Mazda Kalamazi - větrný vůz?!

Další novinkou, která se představila na moskevském autosalónu, je luxusní Mazda Kalamazi. Toto kompaktní SUV s názvem Kazamai je podle návrhu designérů vozu inspirováno přírodou, přesněji větrem. O pohon plně funkčního konceptu se stará benzínový přeplňovaný dvoulitrový motor DISI, který nabízí 258 koní (190 kW) a 380 Nm.

Lexus LS 460

Svou premiéru si na moskevském autosalónu odbyl také nový Lexus LS 460. O pohon této „lexusácké“ novinky se stará benzínový osmiválec s objemem 4,6 litru, výkonem 380 koní (280 kW) a točivém momentu 493 Nm.

 

O přenos výkonu ke kolům se starají 3 diferenciály, včetně mezinápravového diferenciálu s omezenou svorností (LSD) typu TORSEN, který rozděluje krouticí moment mezi přední a zadní nápravu v poměru 40:60 ve prospěch zadní nápravy. Kombinovaná spotřeba u verze s pohonem zadní nápravy činí dle údajů výrobce 11,1 litrů na 100 kilometrů.

Auto/moto - přečtěte si více o dalších zajímavých konceptech

Energya od Higgins Aube

Lotus Concept Ice Vehikle

Sporťáky jedou na zelenou sílu

Ekopedál Vám zaručí nižší spotřebu benzínu!

Audi A3 TDI Club sport Quattro

Ferrari F430 Scuderia – nový leader italských hřebců

Těší mě, jsem nový Jaguar XF...

Auta, o kterých se nejvíce mluví...


 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Umění nebo perverze – kde je hranice?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies