Energya od Higgins Aube

Mladá kanadská společnost Higgins Aube představila světu nový koncept takzvaného „motomobilu“, který nese název Energya. Ano, energii toto vozítko opravdu má. Zrychlení z 0 na 100 km/hod. zvládne Energya pod 4 vteřiny. Slušný výkon, co říkáte?
Energya a jeho prezentace na výstavě

Ultralehká tříkolka Energya od Higgins Aube

Dnes vám představíme ultralehkou tříkolku od firmy Higgins Aube. Proč zvýrazňujeme slovo „ultralehkou“? Protože Energya váží pouhých 350 kilogramů. Prozatím je Energya jen pouhým konceptem, který možná bude v budoucnosti běžným dopravním prostředkem.

Energya a její jízdní vlastnosti

To, že je Energya na své poměry lehká, je podařené dílo jejích konstruktérů. Rám je vyroben z hliníku, těžší hmoty jsou centralizovány do středu vozidla. Tím jsou zachovány dynamické jízdní vlastnosti.

 

„Jelikož jsme se mohli zbavit celé řady komponentů, které jsou pro auta v podstatě povinné, máme ve výsledku mnohem lehčí motomobil, ve kterém můžeme výrazněji ovlivnit výkon“, říká mluvčí automobilky.

 

My si myslíme, že má pravdu – vždyť zrychlení z 0 na 100 km/hod. zvládne Energya pod 4 vteřiny. Kanaďané plánují Energyi provozovat nejprve s motocyklovým motorem o výkonu 200 koní se šesti stupni a manuální převodovkou. Tvůrci mají také připravenu verzi s elektrickým motorem.

Auto/moto - kdy bude Energya k mání?

Zajímá vás, kdy bude toto luxusní motoauto k mání? V tom bude asi trochu problém, protože v součastné době její konstruktéři shání potřebné peníze, aby vše mohli dotáhnout k dokonalosti.

 

Higgins Aube s produkcí začne teprve až ve chvíli, kdy sežene dostatečný kapitál od investorů. Ten bude zapotřebí především pro elektrizovanou verzi. Uvidíme tedy, jak to dopadne…třeba už za rok bude Energya zařazena do sériové výroby.

Čtěte více o těchto automobilech:

Audi A3 TDI Club sport Quattro

Lamborghini Reventón

Mitsubishi Eclipse - sportovní vůz

BMW M6 Convertible

Mitshubishi Lancer Evo IX

Těšte se na nový Lexus LF-A Roadster

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Dragster – adrenalinová zábava pro chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies