Jak si sbalit kufry - rady pro každou příležitost

Sbalit si kufry není jednoduchá věc. A nezáleží na tom, jestli si do příslušného zavazadla dáváte košile, nářadí či rybářské vybavení. Jak tam vše naskládat, aby nic nechybělo a ještě se kufr dal zavřít?

Fotografie rozevřeného kufru,kde je oblečení, kniha a tenisová raketa

Kufry - o dvě kolečka víc

V současnosti snad neexistuje člověk, který by alespoň jednou za čas nemusel vyrazit na delší dobu z domova, ať už za prací nebo za poznáváním, případně kvůli chytání ryb nebo třeba oblíbených lelků.

Každopádně, pokud není vyznavač krosen, batohů a ruksaků, jeho průvodcem bude zcela jistě kufr. Cestovatelé na velké vzdálenosti a delší časový úsek volí s oblibou kufry na dvou kolečkách, které mají kromě dvou pevných úchytů i vysunovací ucho, za které je možné kufr tahat.

Až se ucho utrhne

Jenže ani tyto možnosti trojího úchytu nezaručí, že se kufrem nebude chodit tak dlouho za (velkou) vodu (La Manche nebo rovnou Atlantik), až se jeho ucho utrhne. Z toho důvodu je opravdu dobré zvážit, co do zavazadla naskládat a především, jak to tam naskládat.

Nejenom, že se tak vyhneme velkým poplatkům za překročení váhy na letištích, ale rovněž si ušetříme pohled na náš už bezuchý kufr ladně klouzající po schodech.

Jednodušší než balit kufr je skládat symfonie

Rovněž je dobré naskládat si do kufru opravdu věci, které budeme potřebovat opravdu až při ubytování nebo jiném konci naši anabáze. Nejnutnějšími věcmi nakrmíme příruční zavazadlo a ještě jednou si zkotrolujeme, zda cestovní pas nemáme pečlivě uložený na dně kufru mezi kapesníky, protože někteří pracovníci celní správy vás s radostí nechají vaši bagáž třeba i dvakrát vyskládat a znova složit. Nedávejte jim k tomu tedy důvod.

Kufry - s penězi jedna ruka

Pojem diplomatický kufřík je od jisté aféry s těmito předměty už v České republice dostatečně známý, připomeňme tedy jenom, že tyto menší kufry se používají i pro přepravu větší částky peněz, přičemž je lze připnout pevně na zápěstí.

Jestli je tato metoda pouze bezpečnostní opatření či nácvik na pozdější eskortaci v poutech už záleží jen na původu peněz, které kufr skrývá.

I s kufry to má malý háček

Kromě kufrů na dlouhé cestování existuje i spousta menší škatulek pro nářadí a jiné vybavení. Tyto kufříky se vyznačují většinou hranatějšími tvary, neboť obsahují spoustu přihrádek a většinou jsou ryze praktické.

Například pro rybáře se vyrábějí speciální kufříky, které kromě mnoha škatulek pro háčky, závaží a návnady jsou vybaveny i vnitřním světlem, které se zažhne, jakmile je tento kufr otevřen, čímž dostává noční rybaření jistý luxus a technologický rámec.

Umění se sbalit

Poté už je opravdu pouze možné sbalit si kufry a jít, přičemž je otázkou, zda v těchto zavazedlech je obligátních pět švestek či jiné pochutiny. Sice je riziko, že by se nám po nich mohl zvednout kufr či bychom s nimi mohli zakufrovat do jiné destinace, než jsme hodlali, ale to už patří k problematice cestování (třeba až za Santa Clausem) a zavazadel všeobecně.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Co si v kinech nenechte určitě ujít!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies