Gunbus – největší motorka na světě

Říká se, že na velikosti nezáleží, ale lidé se neustále předhání tím, že vlastní něco většího než ti ostatní. Zvětšují se domy, aquaparky, ale také dopravní prostředky. Nyní se představuje největší motorka na světě – Gunbus.
Prezentace motocyklu značky Bungus

Auto/moto – kdo má nejsilnější stroj?

Úpravy motorek jsou dnes už běžnou záležitostí. Ne všechny obrovské motorky jsou ale dobře ovladatelné a využitelné v běžném životě, takže se stávají jakousi raritou, na kterou se jezdí dívat lidé z okolí, ne-li z celého světa.

 

Gunbus – největší motorku světa, si ale na rozdíl od ostatních atypických motorek budete moci koupit a jezdit na ní jako každý jiný motorkář. S Gunbusem budete králem cest! Cena je sice neznámá, ale dá se předpokládat, že normální smrtelník si o Gunbusu může nechat jen zdát.

Gunbus versus Monster Bike

Údajně ještě větším strojem je obrovská Monster Bike, ta se ale jako klasická motorka neovládá ani nechová – využívá se totiž jako drtič aut. Proto je za největší motorku stále považován Gunbus. Monster Bike váží více než 13 tun, je 9 metrů dlouhý, 3 metry široký a průměr kol činí 3 metry.

 

Gunbus je motorka typu cruiser - pro ty je charakteristický nízký rám posazený na vysokých kolech a nízko položené sedadlo.

Gunbus - technické paramentry

Autorem projektu je němec Clemens F. Leonhardt. Jeho miláček je dlouhý 3,4 metru a váží 395 kilogramů. Výška sedla je 80 cm, se sedlem pro spolujezdce ale nepočítejte. S Gunbusem dosáhnete maximálně rychlosti 250 km/h. Na trojici brzdových kotoučů navazují osmipístové brzdiče. Válce pocházejí z leteckého devítiválcového motoru. Clemens Lenonhardt nezahálí a v současné době staví mimo jiné také jednoválcový diesel Hatz.

Více o motorkách v rubrice Automoto

Kawasaki ZZR 1400 – motorka s uhrančivým pohledem

Monster Motorbike from hell – motorka z pekla

Motocykly – chopper, cystom nebo cruiser

Motocykly – pohodlí nebo čistý adrenalin?

New pionýr přináší vlnu retra


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Geniální huliči
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies