Digitální vysílání - důležitá fakta

Již brzy bude celé uzemí České Republiky pokryto digitálním signálem. V některých krajích si již mohou výhod tohoto vysílání užívat. Naladíme více programů, obraz i zvuk budou kvalitnější...
Fotografie LCD televize

Co je digitální vysílání?

Pozemní digitální vysílání je nový systém přenosu televizního signálu, který postupně nahradí současné televizní analogové vysílání.

Kdy a kde se bude vysílat digitálně?

Jako první přešli z analogového na digitální vysílání lidé na Domažlicku. V současné době chytají digitální signál už i v Praze, Brně, Ostravě, Ústí nad Labem a v Plzni. Podle plánu by se analogového vysílání jako poslední měli zbavit v roce 2012 na Zlínsku a Jesenicku. V roce 2012 by tedy Česko mělo být plně pokryto kvalitním digitálním signálem.

Moderní styl: Naladíme více programů...

Digitální vysílání nabídne především kvalitní příjem signálu i v členitých regionech a husté městské zástavbě. Bonusem jsou různé interaktivní služby a větší mobilita.

 

Naladíme také více televizních stanic. Zatím sice nemají takovou kvalitu a pestrost programu, jsou nuceny především k tvorbě vlastních pořadů. Dá se však předpokládat, že se digitální vysílání bude i nadále rozvíjet, budou také přibývat další programy.

Co k tomu potřebujeme? Set-top-box

K příjmu digitálního signálu je nutné pořídit si Set-top-box. Je ho možné dokoupit ke každému televizoru. Připojíte ho jednoduše mezi anténu a televizor. Jeho jediná nevýhoda je ta, že vám přibude další krabička v pokoji. Další možností jak přijímat digitální signál a to i bez Set-top-boxu, je pořídit si televizní přístroj s integrovaným digitálním přijímačem.

 

Ten umožňuje po připojení k anténě přijímat digitální vysílání bez jakéhokoliv dodatečného zařízení. Pokud chcete sledovat digitální vysílání na počítači, pořiďte si DVB-T kartu nebo USB modul.

Technika a HiTech - další zajímavé články z rubriky

Stylové stojany na CD

Zajímavosti ze světa mobilů

Kvalitní fotoaparát v mobilu?

Domácí kino - zažijete neskutečnou podívanou

Záložní zdroje pro PC

Správný výběr vypalovačky

Historie mobilních telefonů

Paměťové karty do mobilních telefonů

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Polonahá Kim Kardashian v reklamě na Sketchers
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies