Kvalitní fotoaparát v mobilu?

Skoro každý má dnes ve svém mobilu fotoaparát. Podle čeho si však vybrat ten nejlepší? Ty nejlepší se kvalitou snímků vyrovnají i digitálním fotoaparátům, navíc se s něma dají natáčet i videa.
Fotografie mobilního telefonu, který je zastrčen v klopě od pánského obleku

Technika, hitech a moderní styl

Fotoaparát v mobilním telefonu je v současnosti stejně tak běžný, jako klávesnice. Před několika lety byly fotoaparáty v mobilu zbytečnou, drahou a hlavně nekvalitní věcí. Za to dnes se mohou fotoaparáty v mobilních telefonech pyšnit vysokým rozlišením, dají se s nimi pořizovat opravdu pěkné snímky.

Mobily versus fotoaparáty - podle čeho si vybrat?

Při výběru mobilu se musíte rozhodovat podle několika faktorů. Nejdůležitější je rozlišení snímače, které se udává v megapixelech. V dnešní době se prodávají mobilní fotoaparáty s rozlišením od 640 x 480 pixelů, až po několik megapixelů.

Je libo fotoaparát s 5 megapixelovým rozlišením?

Prvenství v tomto kritériu drží mobily, které mají rozlišení 5 megapixelů, některé mají dokonce i trojnásobný optický zoom. Dále jsou důležité funkce fotoaparátu. Například vyvážení bílé, makro nebo třeba autofokus a blesk. V neposlední řadě se rozhodujeme také podle ceny mobilního telefonu...

Blesk v mobilu

Blesk je dnes velmi rozšířenou funkcí fotoaparátu v mobilním telefonu. Není sice tak kvalitní jako blesk u opravdových fotoaparátů, ale přesto je již dostačující.

V současnosti se používají dva druhy blesků:

  • Klasická silná zářivá dioda bílé barvy
  • Xenonový blesk - novinka posledních několika měsíců je opravdu velmi kvalitní. Pohodlně s ním osvítíte třeba celou místnost.

Video v mobilu

Při výběru vhodného fotoaparátu se soustřeďte i na jeho schopnost natáčení videa a také na jeho rozlišení. Video v mobilu je dnes velmi rozšířené a je používáno především ke krátkým záznamům. Ideální je rozlišení videa minimálně 320 x 240 pixelů. Video v tomto rozlišení si spustíte i na velké obrazovce vašeho počítače.

Další zajímavé články z rubriky technika a HITech

Historie mobilních telefonů

Svět mobilů - základní rozdělení mobilních telefonů

Hudba a video přes mobil? Žádný problém!

Domácí kina - nový trend

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Profil: Yannick Noah
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies