Záložní zdroje pro PC

Někdy potřebujeme svá data tak nutně, že se nám vyplatí si koupit ke svému stolnímu počítači záložní zdroj, abychom o ně nepřišli. Poradíme vám, jaký zdroj je pro vás ten pravý.
Fotografie záložního zdroje

Počítač- záložní zdroje a k čemu slouží

Záložní zdroj ochrání PC proti přepětí nebo výpadku elektřiny a poskytne dostatek času pro dokončení práce a bezpečné uložení dat. V době, kdy se za data platí nemalé částky, si nikdo nepřeje, aby je ztratil.

 

Někdo si může myslet, že záložní zdroj vám po výpadku elektřiny dovolí ještě dlouhé hodiny pracovat na rozdělaném projektu, nebo si v klidu dohrát svou hru. Nenechte se zmást. Založní zdroj jak už samo označení napovídá, slouží ve většině případů pouze k tomu, aby jste svá data zalohovali a vypnuli svůj počítač, protože vydrží jen několik málo minut.

Ceny - pár set korun, nebo několik tisíc?

Ceny takovýchto záložních zdrojů pro stolní počítače se liší v závislosti na vybavenosti produktu a velikosti ochrany před přepětím. O ceně ale táké rozhoduje doba, po kterou zdroj udrží váš počítač ve funkčním stavu a kapacita.

 

Záložní zdroj můžete pořídit za 1500 korun, ten však neoslní ani výdrží, ani bezpečností. Běžnému uživateli však takový zdroj plně postačí, protože nepotřebuje na uložení svých dat nijak dlouhou dobu.

 

Zdroj za 5000 korun se už hodí i do větších firem, kde se bez zálohování svých cenných dat určitě neobejdou. A nakonec tu máme zdroje za cenu překračující 10 000 korun, ty mají obrovskou kapacitu, automatickou přepěťovou ochranu a dovolí nám pracovat ještě asi hodinu po tom co vypadne proud.

PC a technika - pár slov na závěr

Po záložním zdroji by měl jednoznačně sáhnout ten uživatel, který si nemůže dovolit ten luxus, že ztratí svá data, nebo ten, kdo není zvyklý tak často ukládat svou rozdělanou práci.

Další zajímavé články z rubriky technika a HITech

Historie mobilních telefonů

Svět mobilů - základní rozdělení mobilních telefonů

Hudba a video přes mobil? Žádný problém!

Domácí kina - nový trend

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Tony Hawk – machr na skejtu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies