Připravte se na všechny chyby, které se při vaření mohou nečekaně objevit. Vaření neznamená jen včas připravit chutné jídlo, staňte se profesionálem (nejen v kuchyni)!
Při vaření mějte plán
Nemusíte znát recepty zpaměti, ale plán potřebujete. Prohledejte ledničku, vyhoďte všechny zkažené potraviny (může se stát, že potřebnou ingredienci naleznete s plísní na povrchu). Hledání náhradního produktu nebo návštěva supermarketu vám zabere další hodinu... i když výhody to má, co když potkáte zdařilou kopii Aleny Šeredové?
Vaření - shromažďujte ingredience
Věci, které k vaření budete potřebovat shromažďujte na 1 místo. Množství ingrediencí si předem odměřte. Pro urychlení procesu bodu varu (při vaření těstovin, apod.) doporučujeme předehřát vodu v mikrovlnce. Přijde rychleji k varu než na sporáku. Během ušetřeného času opepřete svůj sexuální život...
Robot - váš věrný pomocník (nejen) při vaření
Ruční krájení cibule a jiných „nesmyslů” nechte na starších a zkušenějších. Použijte robota, zbavíte se až 15 zbytečně promeškaných minut.
Uklízejte během vaření
Udržujte čistou pracovní plochu, o to míň práce budete mít k závěru. Nechte odmočit pánev, během přípravy opláchněte misku apod. I když uznáváme, že takové prohlížení naší sexy rubriky je o něco zajímavější...
Horký tip k vaření - dejte „sáčkům” chuť
Když už vás nic jiného nenapadá a máte ve spíži množství sáčků (od polévek až po omáčky) dejte instantním pokrmům alespoň přírodnější chuť. K hlavnímu jídlu přidejte osmažené kousky masa na cibulce, do polévek třeba osmažené malé houstičky. Využijete skladované polotovary, dáte jim nádech chuti „jako od maminky” a nebude vás to stát tolik práce.
Diskuze