Tipy na Halloween párty

Ačkoliv v Čechách je tradicí slavit památku zesnulých na Dušičky, trend Halloweenu pomalu proniká i k nám. Chcete se bát a bavit zároveň? Zúčastněte se některé z Halloween párty nebo ji zorganizujte u vás doma.
dýně, Halloween

Co je to Halloween

Halloween je keltský svátek připadající na noc z 31. 10. na 1. 11., kdy se svítí na cestu duším mrtvých lucernami vyrobených z dýní. V dávných dobách se věřilo, že právě v tuto noc se duše mrtvých vrací domů.

Halloween a Svátek všech svatých

Halloween je oblíbený zejména v Americe. Děti převlečené za strašidla pobíhají od domu k domu a dostávají sladkosti. Domy zdobí lucerny z dýní a pečou se různé dýňové pochoutky. Zatímco na opačné straně zeměkoule je tento svátek zábavnou hrou, u nás se vzpomíná na zemřelé dne 2. listopadu v úplně jiné náladě. Chodí se na hřbitovy, zapalují se svíčky, přináší květiny a věnce. Na zesnulé se vzpomíná v tichu a smutku. Halloween, původně nazývaný Samhain, zakázala slavit církev. Právě ona svátek vyměnila za Svátek všech svatých.

 

Zatímco jedni smrt oslavují, neboť věří v nesmrtelnost duše, druzí ji oplakávají. Ať už patříte do jedné či druhé skupiny, v tyto dny je třeba nejen vzpomínat na ty, kteří mezi námi již nejsou, ale také uvědomit si, jak žijeme své vlastní životy. Všechny překážky existují jen ve vaší hlavě. Věřte v nemožné, život musíte žít, ne jej jen přežívat! Pojměte Halloween jako oslavu života a zúčastněte se některé z Halloween párty!

Halloween párty 2008 u nás

25. 10. 2008 - Halloween Ranč Orel Česká Ves (Jesenicko)

25. 10. 2008 - Beaver City Strážek (Žďársko)

24. – 26. 10. 2008, 18:00 – 20: 00 – Duchové a strašidla na hradu Bouzov (Olomoucko)

25. 10. 2008 - Dýňobraní Lednice (Břeclavsko)

25. 10. 2008 - Máslovické dýňování (střední Čechy)

Udělejte si vlastní Halloween párty

Neláká vás ani jedna z uvedených akcí? Zorganizujte Halloween párty u vás doma! Nakupte hromadu dýní a uspořádejte soutěž o nejhezčí dýňovou svítilnu. Dům či byt zahalte do světla svíček, upečte dýňový koláč a postarejte se o ozdoby jako jsou kostlivci a podobná strašidelná zjevení. Vstup umožněte pouze lidem ve strašidelném kostýmu. Zábava zaručena!

Další kulturní tipy na Samuraji

Ženy, víno, zpěv – tipy na podzimní vinobraní

Reality show – nový trend nebo omyl?

Sněženky a machři po 25 letech

Kam za zábavou – speciálně pro muže

Tekel má problém – drsný animovaný příběh

Kultura – tipy na filmové trháky


Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejmodernější vychytávky na vaše kolo
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies