Tajemství šťastného života

Tajemství šťastného života netkví v majetku, bohatství ani ve společenském postavení. Štěstí vychází z našeho postoje k životu. Vůbec nejdůležitější je postoj, jaký zaujímáme sami k sobě. Ten pak nevědomky promítáme do svého okolí.

Detailní snímek čtyřlístku

Závidíme celebritám jejich životy, pateticky mávneme rukou „jo to se žije, s tolika penězi“ a zastíráme přitom fakt, že bohatí mohou být více nešťastní než my chudí. Svádět nespokojenost se svým životem na cokoliv jiného než na nás samotné jen ten nejlehčí způsob, jak se zbavit zodpovědnosti. Teprve až si uvědomíte, že pouze vy jste strůjci svého štěstí, přestanete štěstí hledat a začnete jej sami vytvářet.

Štěstí je v nás

Jen si to představte – být sami strůjci svého štěstí. Co může být krásnějšího? Nikoho k radosti ze života ve skutečnosti nepotřebujete. Jistě - láska, přátelé, rodina - to všechno je k životu důležité. Ale člověk, který pochopil podstatu štěstí, dokáže být šťastný, i když je sám. A to je hlavní úkol pro každého. Naučte se žít sami se sebou. Zní to velmi jednoduše, ale pro mnohé je to ta nejtěžší životní zkouška. Co děláte, když jste sami? Umíte se zabavit, nebo po chvíli nervózně zapínáte televizi, rádio nebo voláte přátelům?

Málokdo z nás má pozitivní postoj k sobě samému. Odmalička jsme učeni, co je dobré a co špatné, jsme vychovávání systémem trestů a odměn. To vše podněcuje vznik jakéhosi Soudce, který je součástí nás samotných až do konce života. Za vše špatné se pak kritizujeme, poměřujeme se s ostatními, neustále někoho soudíme, pomlouváme. Místo abychom se snažili vidět v sobě i v druhých především to dobré, více si všímáme špatných vlastností. Negativní postoj k druhým je přitom jen odrazem negativního postoje k sobě samému.

Zbavte se negací

Lidé, kteří ale neustále něco vyčítají, kteří si neodpustili staré „hříchy“, kteří si nevěří a přáli by si být raději někým jiným, nikdy nemohou najít štěstí. Přitom vše tzv. špatné, co jsme kdy vykonali, jsme činili proto, že v danou chvíli nám to přišlo správné. Pokud jsme naopak činili s vědomím špatného skutku, většinou stál v pozadí strach. Odpusťte si proto všechny své hříchy. Uleví se vám a cesta životem bude zase o něco lehčí. Stejně tak odpusťte druhým. Nenávist, stejně jako všechny negace, neškodí ani tak jim, jako nám samotným.

Změňte svůj postoj

Snažte se přijímat sebe sami se vším všudy a naladit se na vlnu optimismu. Je jen na vás, zda budete nadávat, že růžový keř má trny nebo obdivovat trnitý keř, že nese růže. Pocit štěstí vychází ze správných myšlenek.

Pomáháme vám ke štěstí

Jak působit dobrým dojmem

Jak bez problému zvládnout stres?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

První sexy fotky Vanessy Hudgens!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies