Prachy dělaj člověka

Svěží i dramatická krimikomedie právě běží v kinech a už nyní se zařadila do čela tabulky nejnavštěvovanějších filmů českých kin. Právě dvě největší a dosud neobjasněné loupeže se staly předlohou pro film Prachy dělaj člověka.

Fotografie muže, který leží v hromadě bankovek

Prachy dělaj člověka – film podle skutečné události

Známý publicista a scénárista Radek John, autor filmů Sněženky a machři, Bony a klid nebo Tankový prapor, získal ve pořadu Na vlastní oči, který už několik let moderuje, mnoho zkušeností. Ty potom využil právě při psaní scénáře svého nového filmu. Inspirací k napsání krimikomedie Prachy dělaj člověka mu byly dvě velké loupeže, při které v ČR zmizelo celkem 178 milionů korun a pachatelé nebyli nikdy dopadeni. Při první loupeži lupiči ukradli z pražské pošty 28 miliónů korun, při druhé pachatelé převlečeni v policejních uniformách odcizili z obrněného vozu převážejícího peníze z Citibank do České národní banky 150 miliónů korun.

Kde končí fakta a začíná fikce

Film úspěšnou loupeží nekončí, ba teprve začíná. Pachatelům se podaří beze stopy utéci, ale teprve s balíky plnými peněz nastává zásadní otázka: Jak je radostně utrácet a přitom nebýt přistižen? Jak pustit peníze do oběhu aniž by na sebe upozornili? Trojlístek Hanák, Vetchý a Suchánek zaručují chvíle napětí i záchvatů smíchu od začátku až do konce. Kromě napínavých scén vás čekají i nádherné a romantické záběry. Film se totiž mimo jiné natáčel na Srí Lance. Snímek je podán tak, aby diváci fandili partě zlodějů.

Tomáš Hanák, Ondřej Vetchý a Michal Suchánek - herecká elita filmu Prachy dělaj člověka

Hlavní roli obsadil Tomáš Hanák, Ondřej Vetchý a Michal Suchánek. Právě tato herecká trojka tvoří hlavní postavy filmu: tři kamarádi na život a na smrt, kteří sní o tom, jaké by bylo obohatit se o několik miliónů na cizí účet. Dále si ve filmu zahráli například Renata Visnerová, Marek Taclík, Anna Šišková, Marek Vašut, Zdeněk Podhorský, Tomáš Krejčíř. Mihnou se zde i krásky jako je Eva Aichmajerová nebo Gábina Partyšová. Režisérem snímku je Jiří Chlumský.

Hudba k filmu Prachy dělaj člověka

Hudbu k filmu můžete sehnat na CD soundtracku. Převládá scénická hudba Djordje Eriče, ale je možno zaslechnout i skladby interpretů jako je NightWork, 4 Life nebo Clou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Polonahá Kim Kardashian v reklamě na Sketchers
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies