Nestyda – neromantická manželská komedie

V říjnu letošního roku byla do kin uvedena nová komedie na motivy románu Michala Viewegha a film už nyní trhá rekordy v návštěvnosti. Nestyda se opravdu nestydí hledat štěstí v milenkách a alkoholu, ale nakonec se mu to celé vymkne z rukou..

Jiří Macháček, Nestyda

O čem je film Nestyda

Film vypráví o milovaném manželi i otci Oskarovi. Ačkoliv má krásnou rodinu i zajímavou práci televizního moderátora předpovědi počasí, není šťastný. Teprve nyní si po letech všimne, jak obří nos vlastní jeho manželka a v obavě před životem bez opravdové lásky utíká do náruče milenek – nejprve je poblouzněn mladou, leč trochu naivní a hloupou slečnou, pak zase inteligentní, ale o mnoho starší slavnou zpěvačkou Norou. Přijde o práci, tráví dny projížďkami po Praze. Pak jej napadne vydělávat rozvážením zákazníků, kteří nemohou kvůli požití alkoholu řídit – a vozí je na své malé motokoloběžce. Oskar se dostává do svízelných situací a nakonec neví, čí je..

Další film na motivy knihy Michala Viewegha

Film vznikl na základě bestselleru Michala Viewegha „Povídky o manželství a o sexu“, pojednává ale také o rodičích a dětech a o ztrácení i nalézání lásky. O zfilmování knihy režisér Jan Hřebejk uvažoval již před deseti lety, teprve letos ale k jeho realizaci skutečně došlo. Jan Hřebejk režíroval také další úspěšné Vieweghovy tituly - Román pro ženy a Účastníci zájezdu. Několik zcela nových motivů ale do scénáře přidal i představitel hlavní role – Jiří Macháček.

Herci filmu Nestyda

Hlavní roli si zahrál populární Jiří Macháček, roli Nory získala nejpopulárnější slovenská herečka Emília Vášáryová. Oskarovu manželku Zuzanu ztvárňuje méně známá herecká osobnost - Simona Babčáková, která prohlásila: „Konečně na sebe bude můj nos vydělávat“. Důležitou roli obsadil i Pavel Liška.

 

Protože se jedná o film z mediálního prostředí, ve filmu se pro zvýšení autenticity mihnou i skutečné rosničky (Petra Voláková, Karla Mráčková) a celebrity jako je např. Hana Hegerová, Halina Pawlovská nebo sám mistr Karel Gott. Všechny tyto osobnosti ve filmu hrají samy sebe.

Další české filmy v rubrice Kultura

Kráska v nesnázích

Vratné lahve – hořká komedie

Obsluhoval jsem anglického krále

Prachy dělaj člověka

Rock podvraťáků

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Google +1 aneb jak se vám líbí
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies