Nebe Peklo

Nový český dokument z cyklu Bez cenzury, vzešlý ze soutěže pořádané společností HBO Česká republika a realizovaný v koprodukci s Jacket Bros., nahlíží do komunity lidí s neobvyklými koníčky označované zkratkou BDSM (bondage, discipline, sadism, masochism).

Fotografie mladé ženy v koženém oblečku a s bičíkem

 

Film portrétuje několik mužů a žen, kteří se vyžívají v extrémně bolestivých či navenek nestandardních formách rozkoše. Jednou z nich je dívka zvaná Fronéma, jež se během křtu nového CD nechá téměř rituálně zavěsit na háky za kůži na zádech. Dalším protagonistou je softwarový architekt, který si říká Altair. Altair se rád se obléká do koňských masek a postrojů. V klíčové epizodě absolvuje kuriózní dostihy na soukromém pozemku.

Třetí sledovanou osobou je Terezie, jež pracuje ve štábu Strany zelených a libuje si v kuriózních erotických praktikách. Film si všímá její proměny v souvislosti s těhotenstvím a narozením dítěte. Důležitou vedlejší postavou je domina Aradia, která kdysi odhalila svou identitu v pořadu Tabu a byla za to vyhozena z práce…

Režisér David Čálek ukazuje hrdiny své mozaiky bez skandálního přídechu i falešného moralizování. Všichni aktéři se představují i v civilních podobách a o svých zálibách podrobně hovoří. Vysvětlují jejich zrod, vývoj i vliv na soužití s bližními. Dokument upozorňuje také na historické kontexty sledovaných jevů. Zkoumá posttotalitní společnost, jejímž průvodním znakem by měla být tolerance vůči různorodým minoritám.

Vypráví o exotech, kteří působí navenek abnormálně, nikomu však neubližují a jsou zajímaví svou jinakostí. Dokument Nebe Peklo je vůči lidem, kteří v něm vystupují, všímavý a empatický. Jeho podtext tvoří úvaha o hraničních formách svobody. Film vznikl za podpory Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie.

Informace o filmu

Námět:

David Čálek a Pepe Rafaj

Scénář, režie:

David Čálek

Kamera:

David Čálek

Střih:

Jan Daňhel

Kriminální thriller Kajínek

George Lucas - duchovní otec Star Wars

Hugh Laurie alias cynický Dr. House

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Machete - nová mexická bomba!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies