Kriminální thriller Kajínek

Již brzy se v českých kinech představí kriminální thriller o nejznámějším doživotně odsouzeném vězni současnosti – Jiřím Kajínkovi. Je Jiří Kajínek obětí konspirace nebo chladnokrevný zabiják? Snaží se dokázat svou nevinu nebo zastrašit a ovlivnit svědky?

Propagační fotografie k filmu Kajínek

Nejznámější doživotně odsouzený vězeň - Jiří Kajínek

Jiří Kajínek je nejznámějším vězněm v České republice. Byl odsouzen k doživotnímu vězení za dvojnásobnou vraždu a také za pokus o vraždu. Je považován za prvního nájemného vraha v České republice. Nikdy se ovšem k výše uvedeným činům nepřiznal, navíc policii obvinil z vykonstruovaného procesu a soud z předpojatosti. Po jeho útěku z vězeňské pevnosti Mírov se z něj stal nejhledanější člověk v zemi. Pět týdnů unikal policii, tato doba je dodnes zahalena tajemstvím. Jeho případ měl velký mediální ohlas. Navíc se v jeho případě objevila řada nejasností a nové svědecké výpovědi.

George Lucas - duchovní otec Star Wars

Hugh Laurie alias cynický Dr. House

James Cameron - King of World

Celovečerní thriller Kajínek

Thriller Kajínek není životopisným portrétem tohoto známého vězně, jak by se dalo předpokládat. Film, jenž vznikal pět let Kajínkovy činy neobhajuje, ale ani neodsuzuje. Kajínek je jen jednou z hlavních postav filmu. Děj filmu je dramatickým portrétem doby po pádu totalitního režimu a začátku budování demokracie. Tvůrci filmu se snaží divákům odkrýt praktiky podsvětí a způsob fungování soudního aparátu.

Stručný děj filmu

Film Kajínek vypráví o zločinu, trestu a těch, kdo o nich rozhodují. Ztvárňuje boj vězně a jeho mladé obhájkyně o znovuobnovení soudního procesu a průkazného vyšetření popravy mafiánského podnikatele a jeho bodyguarda. To ovšem provází množství dramatických situací, včetně útěku z pevnosti Mírov nebo zásahu speciální jednotky URNA.

Herecké obsazení filmu

Postavu Kajínka ztvárnil ruský herec Konstantin Lavroněnko (držitel herecké ceny z festivalu v Cannes), jeho obhájkyni hraje Tatiana Vilhelmová. V dalších rolích se představí Boguslaw Linda, Vladimír Dlouhý, Michal Dlouhý, Werner Daehn, Václav Noid Bárta, Ken Duken, Deana Jakubisková-Horváthová, Alice Bendová, Jana Pehrová - Krausová, Jiří Maria Sieber a další.

Další informace o filmu Kajínek

Scenář napsal Marek Dobeš, ten pečlivě prostudoval soudní spisy a své informace konzultoval s novináři Josefem Klímou a Jankem Kroupou. Za kameru se postavil F. A. Brabec, autorem hudby je zpěvák Václav Noid Bárta.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Sexy Nicole Scherzinger v 'Men in Black 3'
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies