Les Arcs - sjezdovky, kam se podíváš

I když v našich oblastech na sněhovou nadílku teprve čekáme, není od věci připomenout si zahraniční centra, kde se dá lyžovat i dávno před příchodem svatého Martina. Jedním z nich je francouzské středisko Les Arcs.

Fotografie zachycující lyžařské středisko Les Arcs

Lyžování ve Francii - Les Arcs

Francouzské středisko Les Arcs najdete v Savojských Alpách v oblasti Haute Tarentaise. Z jeho sjezdovek, které jsou opravdu rájem pro lyžování, je vidět nejvyšší hora Evropy Mont Blanc, která tvoří úchvatný rámec pro lyžování.

V rámci tohoto centra, které leží nad údolím, ve kterém leží město Bourg St. Maurice, najdete střediska - Arcs 1600, 1800, 1950 a 2000. Výchozím bodem je Arcs 1600, která se přeměnila na pěší zónu. Ostatní části Les Arcs se pohybují už ve vyšších nadmořských výškách, kde se lyžování nabažíte po celou sezónu. 

Lyžování ve Francii - překonejte rekord

Les Arcs je především proslulé svou rychlostní sjezdovkou, na které se dá svištět hodně přes 200 km za hodinu. Na tomto sešupu se rekord na lyžích zastavil na číslo 248 a při sjezdu na horských kolech má rekord hodnotu 210 km/h. Pokud máte dost odvahy a nějaký ten peníz navíc, můžete si tento extrémní zážitek při lyžování užít i vy. 

Lyžování ve Francii - hora Aiquille Rouge

Právě z tohoto vrcholku vede jedna z úplně nejdelších sjezdových tratí, která má kolem 7 km.

Lyžování ve Francii - pohodlné spojení

Při lyžování v Les Arcs nemusíte vůbec řešit, jak se dostanete na okolní sjezdovky. Můžete využít buť silnice, lyžařské vleky a kabinkové lanovky či zubačku, která vede z Bourg St. Maurice. Jedná s posledních a nejmodernějších kabinkových lanovek vede do sousedního stejně známého střediska La Plagne.

Pokud vás omrzí lyžování v Les Arcs, můžete snadno změnit prostředí.

Lyžování ve Francii - sníh netaje a lyže jedou dál

Příznivé sněhové podmínky po celou lyžařskou sezónu jsou v Les Arcs způsobeny tím, že celá oblast je obrácena na sever a důležitou roli hraje pochopitelně také nadmořská výška.

Snowboardisté míří do Les Arcs 1800

Právě v této části celého střediska je kromě U-rampy pro snowboardisty i další atraktivní prostředí pro jízdu na jednom prkně.

Jak zamířit do Les Arcs?

Nejlepší cesta je po dálnici směrem na olympijské Albertville a poté se orientovat na Bourg St. Maurice. Tam budete muset svého čtyřkolového miláčka (třeba francouzský Renault) odstavit, protože po středisku je jízda autem zakázána.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Helmut Newton – umění, nebo porno?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies