Marika Šoposká – nová tvář českého filmu

Působí příjemně civilním dojmem. Žádné hvězdné manýry, žádný skandál (zatím). Jestli to nebude tím, že herectví je u ní na prvním místě. A že Marika o sobě dává vědět, je jasné každému průměrnému znalci české filmové scény.

Fotografie polonahé ženy

Go, Marika, go

filmlidice.cz

V loňském roce se objevila hned ve třech filmech: Lidice, pohádkové Micimutr a Poupata. Na herečku, které je teprve 22, docela slušné skóre. Letos jste ji už mohli vidět v oddychovce Můj vysvlečenej deník. Do toho hraje v několika pražských divadlech, dabuje a točí pro televizi, takže vytížená bude asi dost, ale aspoň nemá čas na skopičiny. Stačí se podívat okolo, co všechno jsou mladé a hezké herečky schopné kvůli kariéře udělat.

Hrubiáni u filmu

I Marika si je vědoma toho, že je v její branži přetlak: „Svou práci mám ráda, ale někdy se setkávám s tím, že některé produkce si dovolí příliš mnoho. Nás mladých hereček je spousta, takže je z čeho vybírat. Vydobýt si, aby se k nám chovali slušně, je těžké. Někdy nás nevidí jako lidské bytosti, ale kolečka hereckého soukolí.“ A my se ptáme: Co na to herecké odbory!

Z maloměsta do velkoměstské džungle

novinky.cz

Marika –za lehce exotické jméno i příjmení vděčí makedonskému otci – se začala umělecky probouzet v rodném Havlíčkově Brodě, kde díky mamince, která vede soukromou uměleckou školu, přičichla k tanci a klavíru. Jenže Mariku to táhlo k divadlu. V 15 vyrazila do světa a vystudovala hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři.

Princezny a spol.

První role na sebe nenechala dlouho čekat, už v roce 2005 si zahrála princeznu v televizní pohádce. Pohádek bychom v její kariéře napočítali několik, křehká Marika je na princezny jak dělaná. Věk na to má, figuru taky, tak proč ne. Ale její ostatní role dokazují, že jenom na princezny je jí škoda.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Lana Del Rey - kdo to, sakra, je?
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies