Kvalifikace ME 2008 ve fotbale

Česká fotbalová reprezentace má před sebou další výzvu a tou je postup na Mistrovství Evropy ve fotbale, které se uskuteční v Rakousku a Švýcarsku v roce 2008. Podaří se týmu nahradit opory, které ukončily reprezentační kariéru?

Fotbalista Tomáš Rosický s kolegou při vítězné brance

Kvalifikace ME ve fotbale - potěšilo jen cestování

Český tým se při losování kvalifikace ME ve fotbale 2008 dostal do skupiny D. Jeho soupeři se tak stala mužstva Německa, Walesu, Irska, Slovenska, Kypru a San Marina. Jedinou výraznou výhodou této skupiny je poměrně krátká vzdálenost, které soupeře zeměpisně dělí, tudíž odpadne zdlouhavé cestování především do zemí bývalého sovětského bloku a na Balkán.

Kvalifikační soupeři pro Mistrovství Evropy 2008 ve fotbale

To je však snad jediná věc, která může reprezentanty těšit. Při pohledu na soupeře v kvalifikaci na ME ve fotbale je totiž čeká nelehký úkol.

Především třetí tým ze světového šampionátu, Německo (kde se konalo letošní MS ve fotbale), bude po oživovací Klinsmanově kúře těžkým oříškem, stejně obtížné se jeví oba zápasy se Slovenskem, už jen kvůli vypjaté atmosféře, která je určitě pohltí. Slováci navíc na reprezentační úrovni v poslední době hodně zvedají hlavy a určitě budou chtít poprvé v kvalifikaci na Mistrovství Evropy 2008 uspět.

Kde získat kvalifikační body?

Pro postup potřebujeme vyrýžovat nějaký ten bodík i v zápasech s Německem a především se Slovenskem, ale klíčová utkání budou především s ostrovany. Wales i Irsko patří i tradičním soupeřům a nutno dodat, že k silným soupeřům. Proti Walesu hrajeme úvodní zápas kvalifikace ME 2008 ve fotbale a zisk tří bodů se očekává.

Ovšem po nevydařené přípravě se Srbskem je třeba k této premiéře přistoupit opravdu s nohama na zemi a zodpovědně, stejně jako k následujícím zápasům na Slovensku a Irsku. A samozřejmě už vůbec nepodcenit San Marino, jak se to u české reprezentace stává. Fotbaloví trpaslíci už opravdu neexistují.

Kvalifikace ME 2008 ve fotbale - Brücknera trápí obrana

Nejvíce kritizovanou formací týmu se stal obranný val, kdysi chlouba trenéra Brücknera. Ve zmíněném přípravném zápase se Srbskem jsme třikrát nedokázali zabránit gólové pohromě, vypadá to, že problém, který nastartovaly zápasy na mistrovství světa není vyřešen.

Snad pomůže návrat Martina Jiránka po zranění. Bek působící v ruské lize už naplno trénuje.

Do kvalifikace Mistrovství Evropy 2008 s novým kapitánem

Další překážkou, se kterou se bude muset reprezentace popasovat, je ukončení reprezentační kariéry dvou dlouholetých opor, Pavla Nedvěda a Karla Poborského.

Především prvně jmenovaný v létě dokázal, že by byl nároďáku stále prospěšný, jeho zarputilost a pracovitost by mohla být vzorem pro mladší hráče při kvalifikaci ME 2008.

Všichni tak doufají, že dirigentskou taktovku převezme v plné šíři malý Mozart. Tomáš Rosický se sice v Arsenalu nesměle rozkoukává, ale v kvalifikaci ME 2008 nebude mít až tolik času, hráči si ho totiž vybrali za nového kapitána.

Kvalifikace ME ve fotbale - podaří se odčinit neúspěchy?

Na nastávající kvalifikační boje se většina fotbalového národa dívá jako na možnost odčinit neúspěch na mistrovství světa a zároveň jako novou kapitolu českého fotbalu, tzv. ponedvědovské období.

Očekává se, že se konečně prosadí mladí talentovaní hráči typu Plašila nebo Jarolíma, uzdravil se už Baroš, čímž by měl nový impuls dostat i útok. Na sbírání zkušeností už měli někteří hráči dost času, mnozí z nich už více sezón působí v zahraničí a právě teď mají příležitost přesvědčit reprezentačního kouče o svých kvalitách.

Přece jen na evropském šampionátu jsme od roku 1996 nechyběli a byla by škoda, aby se tato tradice nezachovala v Rakousku a Švýcarsku, které budou Mistrovství Evropy ve fotbale v roce 2008 hostit.

Termínová listina kvalifikace ME ve fotbale:

  • Česko - Wales - 2. 9. 2006 Teplice
  • Slovensko - Česko - 6. 9. 2006 Bratislava
  • Česko - San Marino - 7. 10. 2006 Liberec
  • Irsko - Česko - 11. 10. 2006
  • Česko - Německo - 24. 3. 2007 Praha
  • Česko - Kypr - 28. 3. 2007 Liberec
  • Wales - Česko - 2. 6. 2007
  • San Marino - Česko - 8. 9. 2007
  • Česko - Irsko - 12. 9. 2007 Praha
  • Německo - Česko - 17. 10. 2007
  • Česko - Slovensko 17. 11. 2007 Praha
  • Kypr - Česko - 21. 11. 2007
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Když do divadla, tak na improshow!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies