Milan Baroš - rychlík z Vigantic

Jeho zrychlení a dravost jsou proslulé. Těmito vlastnostmi uchvátil fotbalovou Evropu nejen v dresu Liverpoolu, ale především na Euru 2004. I když následující světový šampionát promarodil, stále Milan Baroš zůstává jedním z tahounů reprezentace.

Fotbalista Milan Baroš při fotbalovém zápasu

Milan Baroš - zrod blesku

O tom, že tento klučina bude jednou velkým fotbalistou, nepochyboval ve Viganticích snad nikdo, kdo měl jen trochu možnost ho poznat. Kopačák ho provázel na každém kroku a navíc ho rodiče se všech sil podporovali v tom, aby dosáhl na svůj fotbalový sen.
A proto, když se trochu rozkoukal ve fotbalových žáčcích v dresu Vigantic, přesunul se nejdříve do Rožnova pod Radhoštěm a po třech letech na ostravské Bazaly. Proslulá baníkovská líheň totiž o talent Barošových rozměrů rozhodně nehodlala přijít.

Milan Baroš - raketová kariéra

Ale i dál se jeho kariéra vyvíjí přesně v duchu jeho způsobu hry. V dresu Baníku si brzy buduje značné renomé a začínají si ho všímat trenéři reprezentačních výběrů. Během pár let se stává jejich ústřední postavou a má tak možnost získat stříbrnou medaili na ME jedenadvacítek, v té době ještě hraje s českou reprezentační osmnáctkou a jako bonus přidává účast na OH v Austrálii.

Milan Baroš - přestup do FC Liverpool

Mladíček v reprezentančím dresu nemůže ujít zahraničním skautům. Přestupovou šuškandu končí podepsání smlouvy s FC Liverpool. Je tu však jedna dost podstatná komplikace, bez pracovního povolení nemohou v Anglii působit ani fotbalisté. Baroš čeká a dočká se ve svých dvaceti letech startu za slavné „Reds”. Jeho premiéra v dresu A-týmu proběhne v zápase Ligy mistrů na barcelonském Nou Campu.

Milan Baroš - zlato na ME 21

Ale ještě to není ono. Do základní sestavy má Milan pořád daleko. Ale rozhodně se nejedná o pokažený rok, právě naopak. Na ME jednadvacítek se šplhá se svými spoluhráči (mimochodem brankář Čech, Rozehnal) až na vrchol a na podzim se propracuje mezi jedenáctku, která pravidelně hraje anglickou Premier League. A samozřejmě, úspěšnou reprezentaci do 21 let začíná zabudovávat do mužského nároďáku trenér Brückner.

Milan Baroš - evropský expres

Čas bývalých mládežnických šampionů přišel na Mistrovství Evropy v Portugalsku v roce 2004. Reprezentace měla být černým koněm turnaje a málem to vyšlo až do konce. A nejzářnějším dílkem v české mozaice se ukázal Milan Baroš, který střílel góly jak na běžícím pásu a stal se nejlepším kanonýrem mistrovství.
Nakonec však ani tento výkon mu nepomohl k upevnění pozice v Liverpoolu a před podzimem 2005 přestupuje do Aston Villy.

Milan Baroš - trápení v Německu

Dalším vrcholem jeho reprezentační kariéry mělo být mistrovství světa v Německu. V jenom z přípravných zápasů si však poranil patu a léčba původně lehkého zranění se protáhla až do zápasů v základní skupině. Baroš stihl pouze utkání s Itálií, ale ani jeho výkon nemohl zabránit tomu, že česká účast skončila už po třech zápasech.
Po mistrovství světa se rojí spekulace, že by měl opustit britské ostrovy. Kam zamíří, to ještě není jisté? Určitě však to bude právě on, na kterého trenér Brückner bude spoléhat v dalších reprezentačních bitvách.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Sexy závodnice Olga Lounová
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies