Chevrolet Captiva

Firma Chevrolet začíná svým novým kompaktním SUV Captiva s naftovým motorem pronikat na evropský trh zcela novým způsobem. Konstruktéři pamatovali na parametry evropských silnic a plně respektovali požadavky řidičů.
Osobní automobil Chevrolet Captiva a její vnitřní interiér

Design automobilu Chevrolet Captiva

Design vozu Captiva lze popsat jako sportovní a energický. Chevrolet Captiva je prostorné auto do náročného terénu a ještě náročnějšího počasí. Profil a linie tohoto rychlého vozidla zvýrazňují zesílené okraje blatníků, velká kola a zvětšení objemu zadní části. Mezi hlavní znaky Captivy, co se týče designu, patří válcové reflektory ve tvaru hranolu, výklopné kliky a směrové ukazatele na LED bázi.

Interiér vozu Captiva

U interiéru Captivy, udělala společnost Chevrolet krok vpřed. Interiér je vyvážený a použité materiály nepůsobí laciným dojmem, jak tomu bývalo u předchozích modelů. Captiva má navíc polokožené čalounění, k dispozici je bohatá výbava s automatickou klimatizací, elektrickými okny i zrcátky, dešťovým senzorem, palubním počítačem nebo tempomatem. Každého jistě zaujme i kvalitní audio soustava s MP3 a osmi reproduktory.


Chevrolet Captiva nabízí cestujícím opravdu mimořádný prostor na předních i zadních sedadlech. Bez jakýchkoliv problémů pojme pět dospělých osob a za příplatek si můžete objednat i třetí řadu sedadel. Řidiče určitě potěší nastavitelnost výšky sedadla i volantu ve dvou směrech.

ESP systém a brzdný asistent Captivy

U Chevroletu Captiva jistě stojí za zmínku stabilizační systém ESP nebo brzdný asistent při prudkém klesání dolů, jenž se vyvolá stisknutím tlačítka uprostřed konzole. Tyto systémy jsou standardně u všech verzí Captivy. Pohon všech kol se aktivuje automaticky po prokluznutí předních kol.

Bezpečnost automobilu Chevrolet Captiva

Chevrolet Captiva je sám o sobě bezpečný automobil a to už jen díky vysokému posezu, který vyvolává pocit neohroženého řidiče. V případě srážky má přední, boční i hlavové airbagy. Jestliže se nepřipoutáte bezpečnostními pásy, dá vám o tom ihned vědět signalizace.

Technické parametry pro Chevrolet Captiva

Chevrolet Captiva
Motor: SOHC 2.0 16V
Počet válců: 4
Objem motoru: 1 991 ccm
Výkon (kW/k): 110/150 při 4 000 ot./min.
Max. rychlost:
186 km/h
Zrychlení z 0 na 100 km/h 10,6 s
Spotřeba (kombinovaná): 7,4 l/km
Rozvor: 2 705 mm
Délka automobilu: 4 635 mm
Výška automobilu: 1 755 mm
Šířka automobilu: 1 850 mm
Max. zatížení vozidla: 2 505 kg

Další články k tématu

Jawa Ydea - v autě i bez plnoletosti
Jeep - legendární čtyřkolka
Autopůjčovny - auta, která nestárnou
Škola bezpečné jízdy - poznejte své auto
Povinné ručení 2006 - poslední svého druhu
Škoda Roomster
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.3 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Nejmodernější vychytávky na vaše kolo
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies