Život po životě - věříte na něj?

Každý z nás se už někdy ve svém životě zaobíral otázkou, zda po smrti existuje další život. Někteří věří, že smrt není konec, ale pouze začátek nové cesty. Jiní možná v hloubi duše doufají v život po životě, ale jelikož na to neexistují důkazy, nikdy nebudou mít jistotu.

Život po životě - věříte na něj?

 

Ať už jste věřící či ateisté určitě vás to svým způsobem zajímá. Na tom není nic špatného. Všichni se bojíme smrti a především onoho dne, který bude naším posledním. Avšak kdybychom se smrti tolik nebáli a 100% bychom věděli, že smrtí nic nekončí, jak bychom prožili své životy?

 

Vždyť vědomí, že jednoho dne už tady být nemusíme, nás přece naplňuje životem, jak jej známe. Posouváme se díky tomu vpřed nebo se alespoň o to snažíme. Chceme v životě něčeho dosáhnout, něco dokázat - mít milujícího partnera, rodinu, dobrou práci, kvalitní vzdělání, uznání či ocenění za svou práci a spoustu dalších věcí.

 

Ačkoli si to možná nepřipouštíme, smrt je určitou motivací, aby každý z nás prožil život naplno. Užívejte si nejen chvíle radosti a slávy, ale i momenty, kdy vám zrovna není do zpěvu. Všechno kolem nás i to, jak se cítíme, nás formuje a ovlivňuje. I v našich chybách nebo špatných rozhodnutích bychom měli hledat ponaučení. Měli bychom se neustále snažit o to, abychom se pohybovali kupředu a ne zpět. Zdokonalujte se a co je důležitější, dělejte to pro sebe.

 

  • Umírání - tragická a bolestivá fáze života

 

Tato fáze potká jednoho dne nás všechny, ale než ta chvíle nastane, měli byste žít tak, abyste nikdy ničeho nelitovali. Vědci se ustavičně snaží přijít na způsob, jak nám prodloužit život či v krajních případech dokonce i odvrátit nevyhnutelné. Jednoduše chtějí porazit samotnou smrt. A kdo ví? Třeba se to někdy skutečně podaří.

 

Některým vědcům se před pár dny podařilo prokázat, že po smrti nedochází k celkovému selhání organismu, ale že tělo může ještě nějakou dobu fungovat. Je to jako by se snažilo opravit samo sebe a přivést nás opět k životu. I když přestanou pracovat tělesné orgány, buňky fungují i nadále, tedy alespoň na chvíli.

 

No, ti, kdo věří v život po životě, v této zprávě mohou vidět značný potenciál, že se blíží naše vysněná budoucnost bez umírání, ale nám to prozatím připadá jen jako jedno z mnoha tvrzení. A které je správné, to ukáže jen čas.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Recenze filmu Největší z Čechů
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies