Zbývající diktátorská moc

Pravděpodobně jste si všimli, že nedávno byl sesazen a zlikvidován další krvelačný, mocichtivý a poněkud výstřední diktátor - Muamar Kaddáfí, který donedávna vládl v Libyi železnou rukou. Ne že by nekladl odpor, ale nakonec ho stejně jako Saddáma vytáhli z díry (doslova) a zlynčovali. Nabízí se tedy otázka, kdo je další na řadě a kdy už na něho konečně dojde řada.

Černobílý snímek z filmu znázorňující Adolfa Hitlera

Ahmadí-neřád

Zdroj:Tento vystudovaný inženýr šarlatán v současné době vládne Iránu, což je arabský nábožensko-fašistický stát. Nežád pilně pracuje na tom, aby si i nadále všichni spojovali Araby s terorismem. "Náboženství míru" si samozřejmě vykládá tak, že aby se dal ten celosvětový mír zajistit, nejprve je potřeba všechny předělat na Araby a ty, co Islám nepřijmou, vybombardovat atomovkama do doby kamenné (na rozdíl od Arabů, kteří žijí v době bronzové; tak by totiž konečně získali civilizační náskok). Vždyť co je ještě lepší než arabský teror - arabský teror posílený o jaderný arzenál. Na tom se momentálně v Iránu pilně pracuje a prvním cílem má být podle všeho Indie, která má tu smůlu, že se vyskytuje poblíž. I když něco mi říká, že by se Nežád spokojil i s nějakým větším americkým městem. Co na to říct - Bauera na něho! Ten by s ním určitě zatočil do čtyřiadvaceti hodin. USA v každém případě bere situaci v Iránu vážně a spekuluje se o tom, že Irán bude dalším cílem pro tzv. "preventivní" válku. Jestli se k tomu opravdu schyluje, zřejmě to nebude trvat dlouho, protože Obama už oficiálně ohlásil blízké stažení amerických ozbrojených sil z Iráku. Proti kterému Iráncům USA paradoxně pomáhala ve válce v Perském zálivu. Hm, ty země s nalezišti ropy prostě neumí američanům řádně projevit vděčnost.

 

Strýček Fidel a rudý Raúl

Zdroj:Jestli se dalo s nějakým diktátorem dvacátého století sympatizovat, byl to nepochybně právě Fidel Castro. Společně s Che Guevarrou úspěšně odrazil pokusy americké CIA o loutkové ovládnutí Kuby skrze vítěznou lidovou revoluci, přičemž pro ten lid následně udělal i opravdu pozitivní věci. Například je docela humorné, že na Kubě mají podle všeho lepší dostupnější kvalitní zdravotní péči než kapitalisti v USA. Proto také nedávno ve svém filmu Sicko jistý populární americký levicový aktivista (Michael Moore) dovezl  na Kubu některé hrdiny jedenáctého září, protože v USA jim vládá odmítla zaplatit zdravotní péči v souvislosti s vážnými nemocemi, které si tito lidé přivodili při odlklízení trosek Světového obchodního centra. Ale kromě takového blahodárného lidově demokratického působení Fidel Castro stejně jako všichni ostatní diktátoři brutálně potlačoval politické odpůrce a udělal kdeco pro omezení základních lidských práv a svobod jeho milovaných Kubánců. Nic ale netrvá věčně a i nezničitelný Fidel dnes sotva zvládne slézt z pódia, aniž by spadl na budku. Jeho nástupcem je jeho mladší bratr Raúl, který, jak se zdá, žádné zásadní změny nepřinese, ale na druhou stranu se naštěstí poněkud méně vyžívá ve věznění a obecném trýznění. Kuba tedy vypadá docela zakonzervovaně a jako ostrov si to pravděpodobně může dovolit. Takže asi tak: ať žije Fidel až na věčné časy, ale ani o hodinu déle.

 

Kim Chong Ir

Zdroj:Pro ty z nás, kteří jsme viděli Team America, se jedná o našeho nejoblíbenějšího švába z vesmíru. Zbytek pozemšťanů jej pravděpodobně zná jako "zbožňovaného" diktátora ze Severní Koreje, kterému už naštěstí stejně jako Fidelovi docházejí baterky. Teď mě napadla varianta na reklamu na baterie značky duracell s jistým nejmenovaným králíčkem: byla by tam místo králíčka loutka Kim Chong Ila z Team America, a jak by se pohybovala, tak by říkala "A škodí, a škodí, a škodí..." Ale zpátky k věci. Tohoto diktátora zajímá více to, aby bylo všude dost pomníků věnovaným jeho úžasnosti, než aby lidé jeho země měli dost jídla. V tomhle ohledu je výše zmiňovaný Fidel hotovým dobrodincem, protože když oběma těmto zemím ustřihli embargem západní země naftu, Severní Korea pod centrálním útlakem kolabovala, kdežto na Kubě se dostalo jednotlivým zemědělcům půdy a prostředků k pěstování jídla pro vlastní potřebu. Jinak si ovšem soudruzi nemají co vyčítat, protože kult osobnosti, jak se zdá, je jedním z hlavních odkazů sovětského příkladu. Proto se ostatně i v Rusku z Putina dělal supersportovec, idol žen a kdo ví co všechno ještě. V Severní Koreji je ovšem docela nejasné, kdo bude Kimovým následníkem. Má tři syny, ale těm už se podařilo opakovaně se mezinárodně ztrapnit. Také asi není v Severní Koreji žádný zvláštní zájem na tom, aby dynastie Kimů pokračovala. Že by soudruzi dostali rozum Jak to vypadá, Kima odstraní jednoduše čas, nesmiřitelný to nepřítel vladařů a impérií.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Týpci, které proslavil internet
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies