Zbavte se nadměrného pocení a zápachu nohou

Dodržujete správnou hygienu a i přesto vás trápí nepříjemný zápach nohou? Někomu se nohy potí více, jiným méně. Každopádně se o ně nestaráme tolik, jako o ostatní části těla.

Zbavte se nadměrného pocení a zápachu nohou

 

Přitom na nich denně stojíme několik hodin a k tomu všemu je ještě trápíme v uzavřené obuvi. Správnou péči, a netýká se to jen nohou, by měli zvládat jak ženy, tak i muži. Avšak se zápachem nohou mají problémy většinou muži. Pokud se k nelibé vůni přidá i plíseň a podobné problémy a nebudete si vědět rady, tak navštivte svého lékaře. Nejprve však vyzkoušejte naše léčivé koupele.

 

Nepodceňujte péči o chodidla

 

  1. Pokud se vám nadměrně potí nohy, jednoduše si měňte častěji ponožky. Klidně i několikrát za den. Noste raději bavlněné ponožky, které pohltí pot mnohem lépe než ty, které jsou vyráběny z umělých vláken. Navíc bavlna umožní nohám dýchat.
  2. V létě dejte přednost otevřeným botám, protože při vyšších teplotách se v uzavřené obuvi vytvoří příhodné prostředí pro šíření bakterií. Při návštěvě sauny, posilovny či koupaliště se doporučuje nezapomínat na žabky či pantofle.
  3. Nezapomínejte občas vyprat boty v pračce a pokud se jedná o šetrnější materiál, tak zkuste odstranit zápach jiným způsobem. Velmi účinným přípravkem je zažívací soda, která dokáže absorbovat vlhkost i zápach. Protože nemá smysl dodržovat hygienu nohou, když pak čisté nohy strčíte do zapáchající obuvi.
  4. Dopřejte nohám osvěžující lázeň, s kterou se zbavíte nejen plísní a zápachu, ale zjemní se i pokožka na chodidlech. Můžete své nohy položit do octové lázně, kterou si připravíte z 1 litru vody a z 1 až 2 lžic octa. Nohy namáčejte alespoň 10 minut, pak nohy osušte a nakonec na ně naneste vhodný hydratační krém.
  5. Až nohy omyjete a důkladně osušíte, teprve pak můžete použít zásyp (klidně trochu dětského pudru), ve kterém je bentonitový jíl. Pudr absorbuje přebytečnou vlhkost a tím zmírní pocení.

 

Další léčivé koupele pro vaše nohy:

 

  • Citrusová bublinková koupel - Můžete si ji připravit ze sody (0,5 dcl) a teplé vody (1,5 l). Až se soda úplně rozpustí, přidejte šťávu z 1 citronu. Nohy namáčejte minimálně 15 minut 1x denně.
  • Čajová lázeň - Do 1 litru horké vody vyluhujte 5 sáčků černého čaje. Čaj nechte louhovat 10 minut, poté počkejte, až voda trochu vychladne, a ponořte je do ní na 20 minut.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Nejbizarnější náboženství světa
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies