Zajímavá fakta o kondomech

Kondomy zná jistě každý. Většina z vás by se mu nejraději vyhnula obloukem, ale v rámci ochrany svého zdraví, je raději používáte. A samozřejmě si je nasazujete i z dalšího důvodu - abyste zabránili nechtěnému početí.

Zajímavá fakta o kondomech

 

  1. Kondom znali lidé i před 15 000 lety, možná i dříve. Byly totiž nalezeny jeskynní malby, které znázorňovali tuto tématiku. Malby objevili ve Francii v oblasti Grotte de Combarelles.
  2. Kondomy na přelomu 15. a 16. století byly již podobné těm, co máme dnes. Kvůli rychle se šířící epidemii syfilisu se začaly vyrábět kvalitnější kondomy, které už poskytovaly větší ochranu.
  3. Kondomy byly vyráběny z lněného plátna, potom se používaly ovčí střívka či drahý textil. Existovaly také gumové elastické prezervativy, jenž se vyráběly od roku 1844.
  4. První latexový prezervativ vznikl v roce 1912, který se používá dodnes.
  5. Dnes si kondomy můžete vybírat z obrovského množství značek a variant - tenké, silné, průhledné, barevné, ochucené i bez chuti, lubrikované, jedlé, ve spreji, s vroubky a spousta dalších. Dokonce se dají sehnat i veganské prezervativy. Zastánci veganství mohou být také spokojeni, neboť se tento typ kondomů vyrábí bez živočišných složek. Místo proteinu z kravského mléka (kaseinu) se používá kakaový prášek.
  6. Už se přestaňte vymlouvat, že kvůli kondomu si sex moc neužijete. Je to výmysl. Právě naopak. Užijete si s partnerkou delší a intenzivnější sex.
  7. Každý rok se ve světě použije přes 8,5 miliard kondomů.
  8. Nikdy nepoužívejte 2 kondomy najednou. Rozhodně si tím nepolepšíte. Mezi těmi kondomy dochází ke tření, takže tím zvyšujete míru rizika, že se nakonec protrhnou. Když chcete mít větší jistotu, raději se nespoléhejte jen na 1 typ antikoncepce.
  9. A už vůbec se nemusíte bát toho, že vám kondom bude malý. Kondom můžete naplnit až 12 litry vody nebo až 30 litry vzduchu. Také ho můžete natáhnout až do průměru 45 cm. Takže nám dovolte jednu malou otázku. Opravdu se tam vaše chlouba nevejde?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Nudíte se v posteli? Zkuste Tantru!
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies