Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa

Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa vznikla na objednávku pro jednoho nejmenovaného automobilového závodníka z Německa. Pojďte se podívat tomuto krasavci pod kapotu společně s námi.

Boční pohled na automobil značky Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa

Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa

Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa je dílem spolupráce italské karosárny Zagato s automobilkou Alfou Romeo. Tato novinka, jenž byla oficiálně představena v dubnu v Itálii, má připomenout slavnou závodní minulost Alfy Romeo.Výsledkem je dvoumístný sporťák (vycházející z Alfy 8C Competizione), jenž se může pochlubit hmotností pouhých 850 kilogramů. Tak nízké hmotnosti bylo dosaženo díky použití ručně vyrobené hliníkové karoserie. Karoserie je doplněna o řadu karbonových doplňků, které jsou usazeny na speciálním trubkovém rámu. Vozu dominují 18-ti palcová kola s pneumatikami Pirelli PZero 245/645/R18 vepředu a 285/645/R18 vzadu.

Pro zajímavost:

Označení TZ3 navazuje na starší modely Alfy Romeo TZ a TZ2.

Co ukrývá pod kapotou?

Pod kapotou Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa nalezneme 4,2litrový osmiválec (ze supersportu Alfa Romeo 8C) s výkonem 420 koní (309 kW). O přenos výkonu na zadní kola se stará šestistupňová automatická převodovka. Nejvyšší rychlost dosahuje hranice 300 km/hod. Zrychlení z 0 na 100 km/hod. proběhne během 3,5 vteřiny.

Dostupnost a cena

Novinka byla představena na přehlídce Concorso d'Eleganza Villa d'Este v Itálii. Pokud byste měli o tohoto krasavce zájem, můžete si jej nechat na zakázku vyrobit. První Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa vznikla pro nejmenovaného německého automobilového závodníka a sběratele upravených vozů Alfa Romeo od Zagata. Jakou něj zaplatil, nebylo doposud nikde zveřejněno.

Pokochejte se krásou Zagato Alfa Romeo TZ3 Corsa v naší bohaté fotogalerii, kterou naleznete pod článkem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

5 nejoblíbenějších hitech hraček současnosti
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies