Nové hry útočí

Ve světě počítačových her neustále vychází něco nového, ale ne všechno má na to stát se klasikou. Pár takových unikátních kousků se ale přece jen nedávno objevilo nebo brzy objeví na pultech obchodů. Pojďte se tedy podívat, co budete příštích pár měsíců až let hrát.

Fotografie muže ve slunečních brýlích

Deus Ex: Budoucnost nejen počítačových her

Zdroj: recenzeher.euPůvodní Deus Ex není jen tak nějaká hra, je to přímo jedna z klasik žánru kyberpunk, stejně jako například filmy Blade Runner nebo Matrix. Teď se tedy tato klasika vrací v novém kabátě s podtitulem Human Revolution a přináší s sebou fascinující a velmi uvěřitelný příběh právě o technologické inovaci. Ne však jenom techniky samotné, ale hlavně nás, lidí. V této ne tak úplně vzdálené vizi budoucnosti probíhá celospolečenský spor mezi dvěma skupinami lidí. Těmi jsou na jedné straně barikády podpůrci technologického vylepšování člověka, ti to vidí jako evoluci. Na straně druhé se pak nacházejí odpůrci kyborgů, protože v tom vidí odlidšťování člověka. V tomto světě také existuje stejně jako ve skutečnosti spousta různých jednotlivců a korporací s nekalými zájmy a nejedno spiknutí, které je třeba odhalit. Ve hře samotné si pak můžete vybrat z několika způsobů, jak ve hře postupovat. I když je to primárně "střílečka", dostanete body zkušeností navíc za to, když protivníky nezabijete. Můžete se plížit a skrývat, dokonce zneviditelnit, překonávat překážky pomocí nadlidské obratnosti a síly, ukecat postavy, co vám stojí v cestě, aby vám přestaly překážet, no a nebo všechno rozstřílet na kusy. Skvělý příběh a zajímavá hratelnost, to je zkrátka Deus Es. Doporučuju všem, které už nebaví být jenom obyčejným člověkem verze 1.0.

Temný rytíř v městě šílenců

Zdroj: gamersnewz.comJe to černé, lítá to v noci po městě a nakopává zadek šíleným zločincům. Co je to Ale prdlajs, žádnej Nick Carter. Ano, je to váš oblíbený netopýří muž. Tento titul je pokračováním pravděpodobně té vůbec nejlepší počítačové hry o komiksovém superhrdinovi, která se jmenovala Arkham Asylum, alias Arkhamský blázinec. Název tohoto pokračování je ale Arkham City, neboli Arkhamské město. Jak to tak vypadá, populace bláznů v maskách se nám musela v Gotham City nějak rozmnožit, protože normální blázinec už jim přestal kapacitně stačit. Tak se rozhodli v Gotham City věnovat kriminálníkům celý městský okrsek. Alespoň tak jsem to teda pochopil z útržkovitých informací na netu a z trailerů. Věc se totiž má tak, že výše zmiňované Deus Ex: Human Revolution už vyšlo, ale Batman: Arkham city má vyjít až v říjnu. V každém případě je to jedna z nejvíce očekávaných her pro tento podzim. Jisté také je, že půjde o akční hru převážně ve třetí osobě s prvky RPG. Také se nebudete muset omezovat jen na Batmana, dostanete možnost zahrát si i za jiné postavy z jeho týmu proti celé řadě různých dobře i méně známých superpadouchů. A i když má tato hra jenom single player, nezoufejte. Po prvním dohrání se vám zpřístupní speciální ultradrsný mód, pro který vám zůstanou už získané předměty a schopnosti, ale všichni protivnící budou podstatně tužší.

Draci ve světě Elder Scrolls! No konečně

Zdroj: digitaltrends.comNejznámější fantasy hrou vůbec bude asi WoWko, a to pravděpodobně proto, že ho hraje přes internet neuvěřitelné množství lidí. Ovšem nejlepší fantasy sérií všech dob je právě Elder Scrolls, hlavně předchozí dva tituly Morrowind a Oblivion. Ty jsou sice jenom pro jednoho hráče, ale taky toho plně využívají. Podtitul nejnovějšího dílu, který vyjde tento listopad, zní Skyrim. Skyrim je zmrzlý ostrov na severu, kde žijí Švédi. Ehm, totiž vikingo... Nordi, chtěl jsem říct Nordi. Znáte to, modrý oči, blond vlasy, dělá to ve volným čase invaze do Evropy (respektive Tamrielu). Tentokrát ale mají Nordi problém, protože někdo, kdo je ještě míň tolerantní soused, dělá invazi k nim. A sice draci. Kdo nehrál žádnou s předchozích her v této sérii, ten nemůže pochopit, jak skvělé to je. Draci jsou totiž děsně cool a doteď v Elder Scrolls chyběli. No a teď jim konečně můžete dát přes držku jako hlavní hrdina drakobijec. Boj ale není ani zdaleka to jediné, co je v těchhle hrách zajímavé. Abych řekl pravdu, ty ostatní věci jsou zpravidla dokonce zajímavější než boj. Alespoň pro fandy fantasy. Tato série je například známá obrovskými herními světy s úžasnými scenériemi, které můžete celé prozkoumat. Je to takový turistický simulátor. A Skyrim bude tentokrát zalidněný lidičkami a zvířaty s výbornou umělou inteligencí, kteří nebudou jen tak postávat, ale budou mít vlastní normální životy s každodenními činostmi. Také si budete moct vyrábět vlastní předměty a vymýšlet vlastní kouzla. Jednoduše pokus o vytvoření fantasy *skutečnosti*. Hm, už se nemůžu dočkat.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Ty nejlepší gadgety pro správné chlapy
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies