Vysoké Tatry - lyžování i v extrému

Štrbské Pleso, Tatranská Lomnica a další lyžařská střediska, to jsou Tatry. Vysoké Tatry patří k vyhledávaným zimním střediskům. Přijdou si zde na své nejen milovníci sjezdového lyžování či běžek, ale také vyznavači snowboardingu a jiných zimních i extrémních radovánek. A kde sehnat ubytovatování? Poradíme. 

Fotografie zachycují lanovku v provozu

plakát Štrbské Pleso ve Vysokých Tatrách v zimě

Štrbské Pleso patří mezi nejznámější a nejvyhledávanější zimní střediska. Láká nejen svou nespoutanou přírodou, horským vzduchem, ale také lyžařským terénem a neomezenými možnostmi zimních aktivit. Známý areál zimních sportů je situován v prostředí stejnojmenného jezera na začátku Mlýnické doliny. Pro sjezdové lyžování se využívají svahy Soliska. Patří stejně jako střediska Tatranská Lomnica, Jakúbkova louka, Hrebienok, Ždiar a Starý Smokovec, do komplexu Park snow Vysoké Tatry.

Štrbské Pleso nabízí nejen sjezdové lyžování

  • nadmořská výška: 1346,6 m.n.m
  • 6 sjezdovek (celkem 5 km)
  • 2 sedačkové lanovky
  • 3 vleky
  • 2 skokanské můstky
  • umělé zasněžování
  • noční lyžování
  • obtížnost: modrá, červená, černá

Brázdit svahy nejrůznějších náročností mohou různě zdatní lyžaři. Štrbské Pleso je střediskem nejen sjezdového lyžování, ale nechybí zde také skokanský můstek, běžecké stopy a možnosti pro snowboardisty. Ve Štrbském Plesu se konají pravidelně také sportovní klání – i mezinárodního významu.

Kde se ubytovat?

S ubytováním velice rádi pomůžeme. Záleží jen na vás, zda si chcete užívat služby hotelu nebo vám bude stačit příjemný penzion. Zabrouzdejte na internetové stránky Vysokých Tater. Tady najdete ty nejlepší informace týkající se Vysokých Tater. Server působí již 10 let a úspěšně spolupracuje s ubytovateli jako je hotel Trigan (Baník) Štrbské Pleso, hotel Titris (Odborár) Tatranská Lomnica, hotel Slovan Tatranská Lomnica, hotel Hutník Tatranské Matliare, Hotel Palace Kúpele Nový Smokovec, o které je velký zájem z důvodu vysoké kvality a výhodné ceny. Všechny zmíněné hotely prošly rekonstrukcí a patří mezi nejlepší ve své kategorii. 

hory

Doporučujeme využít služby Vysoke-Tatry.travel, zajistí rychlou rezervaci. Odpověď, včetně kalkulace obrdžíte do dvou hodin a cena je stejná jako u ubytovatele. Obvykle k rezervaci dostanete nějaký pěkný bonus. Buď slevu z ceny, horského průvodce, DVD či slevový kupón. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Nejmodernější vychytávky na vaše kolo
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny správné chlapy jakéhokoliv věku. Články o ženách, sexu, automobilech, technice, sportu, bojovém umění, kultuře a celkové image muže.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies